Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Harlekýn s likérovým krémem

Chystáte se upéct nějakou dobrotu ke kávě? Zkuste naše Harlekýn řezy s likérovým krémem. Jemné piškotové těsto a krém s vaječným likérem - něco tak dobrého, a přitom jednoduchého na přípravu, jste dlouho nejedli.

Hodnocení receptu je 5,0 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marcella Marcella

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby chladnutí korpusu

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby chladnutí korpusu)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 340 kJ /
2 710 kcal
Bílkoviny87,33 g
Tuky66,36 g
Vláknina26,50 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 609 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy427,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Formu na pečení (hluboký plech) vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
V dostatečném předstihu zapneme troubu a vyhřejeme na 190-200 °C. Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky a z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 3: Do mísy robota dáme cukr, kakao, žloutky a horkou vodu. Našleháme do husté pěny. Krok 4: Pak už lehce a opatrně rukou vmícháme polohrubou mouku a sníh z bílků. Krok 5: Těsto nalijeme do připravené formy, vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 190-200 °C upečeme. Po upečení necháme vychladnout. Krok 6: Krém: Podle návodu na přípravu uděláme pudink bez vaření, jen místo mléka dáme vaječný likér. Krok 7: Pak vyšleháme Ramu Cremefine a došleháme do ní připravený pudink a dosladíme. Podle chuti došleháme do šlehačky ještě vaječný koňak. Krok 8: Krém vložíme do zdobícího sáčku s cukrářskou špičkou a ozdobně naneseme na korpus. Krok 9: Nakonec ještě dozdobíme rozehřátou čokoládou.

TIP: 20 oblíbených retro dezertů

Zveřejněno 27. 9. 2009

Poznámka autorky Marcella

Když mám krému hodně, tak ho použiji třeba že z listového koupeného těsta udělám kremrole a naplním stejným krémem. Krémem plním také věnečky, dorty atd.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Harlekýn s likérovým krémem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Loy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Harlekýn s likérovým krémem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Loy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (50)

Harlekýn! Mňam. Ten musím vyzkoušet.:-*

mohl by mi někdo vysvětlit co chtěla autorka sdělit tou svou poznámkou o čokoládě a kolíčku na prádlo? asi to psala po pozření všeho vaječného koňaku.

qvladka:
Hoďte očko na 5. fotečku v pořadí :-K
A když si přečtete komentáře tak se budete divit máločemu...

magdalenka:
No, jestli má marcela štofilová blbý den, pak asi proto, že ví čemu se říká Harlekýn :-)

Věra horvathová 26. 3. 2017 11:59
:-)Já nevím,sice ráda experimentuji,ale tady tohle se mi zdá trochu moc,ale každý podle své chuti..

marcela štofilová 26. 4. 2016 19:18
Kde jsou mé oblíbené stránky s Topreceptama.Zatím jsem tu oběvila samé zablafuňky.Harlekým s vaječným koňakem.To může napadnout,jenom čecha.:-(( A hlupák to tu ještě chválí asi kamarádka.Tak hlavně že Vám chutná. OLÉÉÉ:-p

magdalenka: :yes::-D

Zobrazit 2 starší odpovědi

hadravovaa: Zdravím Vás,zda máte šlehačku, co používám já,je na fotu,myslím že nebude problém.Čokoládový pudink Ole a místo mléka čokoládový likér pak postupně zašlehat do šlehačky.Asi bych přibarvila kakaem, nebo dala pudinky dva, kdyby byl krém málo výrazný.Napište,jak se povedlo a chutnalo.S pozdravem Marcela:-)

dobrý den marcelko snažím se naplánovat něco přiteli na narozky a chtěla bych se zeptat jestli bych mohla udělat ten krém z čokoládového pudinku a čokoládového likéru jen nevím jakou to bude mít barvu až se to smíchá s litrem ušlehané šlehačky myslíte že do šlehačky by se mělo taky ještě přidat kakao nebo granko ...
co myslíte zůstal mi totiž od vánoc čokoládovej likér tak bych ho upotřebila ale ...
děkuji vám a omlouvám se že obtěžuji

Dopečeno, naplněno, postrouháno, hotovo. Výborná věc. Naprosto nevhodná pro řidiče, kteří jsou schopni sníst půl plechu na posezení. Jako jsem já. ;-)

Ahoj děvčata.Musím se také připojit s pochvalou.Pipre moc se Ti to povedlo.On si človek musí taky trochu umět poradit sám.

No Pipre, moc pěkné. Hned bych ochutnala. A protože jsem ještě neposlala bodík, tak tak činím a Marcelle posílám 16. bod :yes: a Pipre - jsi moc šikovná. Fotka k nakousnutí. :-p:-K

Jani a moc se ti povedl, vlastně jako všechno, co děláš. Śikovné ruce;-):yes:

Dnes jsem moučník upekla a je moc dobrý:yes: Pekla jsem ho na hlubokém plechu 24 x 33cm a prototože byl po upečený vysoký až po okraj, přeřízla jsem ho a naplnila krémem i uprostřed.
Použila jsem ale 2 šlehačky Rama Cremefine po 250ml a jeden puding Olé bez vaření rozšlehaný ve 3dl vaječného koňaku místo mléka. Dosladila jsem pak podle sebe :-)
Dovolila jsem si přidat fotečku:-8

Recept by byl dobrý,vypadá krásně,ale nějak jako nedopsaný,co s tím dále?

Objednávali jsme tento měsíc šlehačku:-// a mají změnu v telefoním čísle.Nyní je 573 301 701.:-))

Záleží na chuti.Můžete dát jeden puding na celý litr šlehačky nebo dva.Nebo dva pud. na půl litru.Z celého litru je krému hodně.Proto upeču ještě kremrole a naplním je také.Šlehačku odlejte do plast.lahve,dejte do mrazáku a použijte jindy.

Dwww.toprecepty.czobrý den, prosila bych o upřesnění. To se má vyšlehat celý litr šlehačky na jeden puding?

Svetlanko já zase neznán šlehačku HULALA.Tak že Ti neporadím. Že v Makru je něco podobného, jsem už také slyšela.

Myslela jsem v návodu na sáčku,do receptu jsem to upřesnila.

Omlouvám se těm ,kdo neznají puding bez vaření,ale v návodu to je.Děkuji Gábině za upřesnění.

Zdenko - nejsi sama, já jsem taky nevěděla, že je to bez vaření. Už 3 dny přemýšlím, jak se mi ten vaječňák bude s pudinkem připalovat a jak mi z toho vyprchá ten alkohol a bude vonět celý byt ... :-D:-D:-D No, tak teď jsem konečně pochopila, proč je ten krém tak jednoduchý :-D:-D ;-)

Zdenko, já to myslela v dobrém :-8 Chápu, že to někdo nezná, proto jsem vložila ten odkaz ;-)

Gábino, děkuji za objasnění. Každý nezná, že nevařenému pudinku se říká Olé. Když jsem se podívala na fotku pudinku, tak je to skoro stejný obal jak na pudink vařený. A když v popisu o nevařeném pudinku neni ani zmíňka, tak se nesmíte divit, že někdo to nechápe. Každý neni cukrář a já nevařený pudink vůbec nepoužívám, tak nemůžu vědět,co Olé znamená. A myslím, že nejsem sama.

Dámy, tady se používá pudink bez vaření Olé http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7..., kam se místo mléka dá ten vaječný koňak, tedy 300 ml vaječného koňaku se vyšlehá s tím pudinkovým práškem. Marcelka píše, že tento krém používá také na kremrole nebo na věnečky ;-)

Leni, já jsem to pochopila tak, že krému je prostě z tohoto množství hodně na jeden korpus, tak zbytkem naplní kremrole, které si upeče z listového těsta...ale mně by taky zajímal ten pudink...to fakt uvařit pudink v půllitru vaječného koňaku?????...a chci se zeptat...používám už roky "HULALA" z Makra...je to něco podobného jako ta rostlinná šlehačka????

Na upečený korpus mám natřít krém z rostlinné šlehačky? V receptu je postup na piškotový korpus, pak na krém a najednou píšete o listovém těstu a o kremrolích. Proto to nechápu. A co s upečeným korpusem? Bylo by vhodné postup upřesnit a doplnit.

Marcello,do krému dát až 1/2 l vaječ.koňaku? Chápu to dobře? Místo mléka dát vaječ.koňak? Podle návodu na obalu pudinkového prášku se dává 1/2 mléka. Když se pudink dává do krému, tak dost často se vaří v menším množství mléka. Jak je to u tohoto krému? Pudink uvařit v 1/2 l vaječ.koňaku?

Šlehačkou plním také věnečky.Vyšlehám ji tak na půl a pak do ní přidámám vařené konden.mléko a došlehám.Přikládám foto.

Tak děvčata.Nevím jaké množství dovezou.Kdo bydlí blízko,domluvte si osobní odběr.K nám vezou třeba 60 litrů.
Adresa na šlehačku- IREKS ENZYMA s.r.o
Kšírova 257
BRNO

výdej-IREKS ENZYMA
Na Sádkách 1686
767 01 KROMĚŘÍŽ Tel:573 342 443 nebo 573 343 970
Šlehačku dejte na noc do lednice,aby byla vychlazená,pak šlehejte.Záruka je asi jeden ROK.

Marcello:-)jak Harlekýn,tak kremrole vypadají:-p:-p:-p.Ráda recept brzy vyzkouším;-).

Krása.... :-):yes:

Nádhera...:yes::-p

Tak to chce bod.:-))

Adresu na šlehačku mám v práci,určitě ji napíši,opravdu je výborná.Hlavně drží a nepadá jako živočišná.

Teda, ta šlehačka mne opravdu zajímá. Nemůžeš tu napsat adresu výrobce? Určitě by to zajímalo víc kuchařek, které častěji pečou moučníky.

Marcelko, posílám bod. Moc hezký moučník. :-)):yes:
Ještě prosím, kde kupuješ tu šlehačku???

No a už jsem zase chytřejší,díky

Marcelo, to víš, že je to dobře, jen mně ten kolíček nedocvaknul,:-8:-8 protože já polevu - i načnutou - rozehřívám v mikrovlnce, dávám do vyššího hrnečku s trochou vody.;-)

Marcelo, bez dlouhých keců rozhodně plus!!!:-O:yes::yes: Nádhera:-)

pipre,šlehačku objednáváme od výrobce,je to pravá cukrářská.Nepřešleháš ji,můžeš do ní zašlehat tvaroh,puding,nutelu,strouhanou čokoládu no prostě co Tě napadne.Je pouze litrové balení,ALE když jí nepotřebuji celou,naliji část do plastové lahvičky a dám do mrazáku.Pak použiji když potřebuji.

Marcelko, to je moc dobře, žes to tu dala, určitě to spousta lidí uvítá:-)

Možná že je to hloupé,že jsem to tam dala,ale spoupta lidí si s otevřenou nebo tuhou čokolád.polevou neví rady.

Já také kolíčkuji:-) Ale mám na to takovou speciální malinké svorky, těmi kolíčkuji i jiné sáčky:-)

Musím se smát- stejný obrázek by byl dneska u mě v kuchyni:-D, taky připínám polevu kolíčkem a dneska, když jsem dělala pařížské řezy, tak jsem taky rozpouštěla polevu přikolíčkovanou ke kastrůlku:-D:-)):-D:-D:-)):-D

Kolíček - nekolíček - za dortíček máš bodíček:yes::-)):-))

No to vypadá báječně!!!!:yes::-p Tento recept si ukládám a určitě udělám! A tobě Marcelko dávám velký bodík:yes:+1...ale tuto rostlinnou šlehačku neznám:-O

:-)):-))

Tématické fráze:
harlekýn na plech, krém z nevařeného pudinku, nevařený pudink, pařižsky čokoladovy harlekýn dort, buchta harlekýn, harlekýn recept, moučník harlekýn, nevařený puding, harlekýn buchta, harlekýn, dort harlekýn na plech, vaječný koňak recept nevařený, zdobení dortů harlekýn, recepty z nevareneho pudinku, recept na dort harlekýn od cukráře, dort s likérovým krémem, šlehačka hulala, puding olé, vaječný koňak recept, harlekýn dort recept

Suroviny:
cukr krupice, vejce, kakao, voda, mouka, tuk, mouka hrubá, rama cremefine, likér vaječný, pudink vanilkový bez vaření, cukr moučkový, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu