Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí kotletky

Šťavnaté maso jehněčích kotletek v kombinaci s jemnou vinnou omáčkou vytváří kombinaci chutí, která potěší každého gurmána. Příprava je překvapivě jednoduchá, ale výsledek působí dojmem luxusní restaurace.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Středně náročný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min Bez doby naložení

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava, Bez doby naložení)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Jehněčí maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky. Krok 2: Do misky dáme olej, protlak, sójovou omáčku, česnekový pepř a vše promícháme na hladkou marinádu. Krok 3: Do připravené marinády naložíme nakrájené kotletky a v chladničce marinujeme 24 hodin. Krok 4: Marinované kotletky osmažíme na pánvi z obou stran, poté maso dusíme pod pokličkou doměkka a dle potřeby podléváme horkou vodou a obracíme. Krok 5: Když máme maso měkké, podlijeme ho červeným vínem, které necháme odpařit. Dle chuti osolíme. Krok 6: Podáváme s různě upravenými bramborami.

Desatero: Jehněčí maso- nejčastější otázky a odpovědi

Zveřejněno 5. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí kotletky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5NP5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí kotletky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5NP5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
olej, protlak rajčatový, omáčka sojová, pepř česnekový, sůl, víno červené

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu