Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chřest s tuňákovou omáčkou

Zelený mladý chřest je osvěžující jarní zeleninou. Blanšírováním zachováme jeho chuť i barvu. K takto upraveným stonkům můžeme podávat lahodnou tuňákovou omáčku z jogurtu, smetany, kterou dochutí kapary, citronová šťáva a pažitka.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lucieblahova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve připravíme chřest. Odkrojíme z něj spodní konce, které bývají dřevnaté. Pomocí škrabky pak ze 2/3 spodní části oloupeme slupku (u mladého chřestu nemusíme vůbec loupat). Krok 2: V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, poté do ní vložíme chřest a necháme jej přibližně 3-5 minut povařit. Jakmile je na skus, vyndáme jej z vody a dobře zchladíme. Necháme okapat. Krok 3: Na omáčku rozmačkáme tuňáka, přidáme smetanu, jogurt, kapary, sůl, pepř, dochutíme citronovou šťávou a nasekanou pažitkou. Promícháme. Krok 4: Halloumi opečeme na pánvi z obou stran dozlatova. Krok 5: Chřest podáváme s připravenou omáčkou a halloumi či vajíčkem.

TIP: Jak nejlépe uvařit vejce natvrdo

Zveřejněno 7. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chřest s tuňákovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER6BW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chřest s tuňákovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER6BW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
chřest zelený, sůl, pepř mletý, sýr halloumi, tuňák, jogurt bílý, pažitka, kapary, smetana zakysaná, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu