Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skořicové jídášky

Tradiční kynuté drobné pečivo, které pečeme na Zelený čtvrtek, to jsou jidáše. Jejich tvar je inspirován provazem. Lahodné máslové těsto tentokrát před upečením ještě netradičně obalíme ve skořicovém cukru.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy dáme polohrubou mouku, uděláme důlek, do kterého dáme cukr a droždí, zalijeme vlažným mlékem a počkáme, než kvásek vzejde. Krok 2: Pak postupně přidáme žloutky, špetku soli, citronovou kůru, máslo a vanilkový cukr a zpracujeme těsto, které necháme vykynout. Krok 3: Z vykynutého těsta vytvarujeme zatočené jidášky, které obalíme směsí krupicového cukru smíchaného se skořicí. Troubu zapneme na 180 °C. Krok 4: Pak je narovnáme na plech, necháme ještě chvíli kynout a následně pečeme 15-20 minut v troubě při 180 °C.

TIP: Proč se pečou jidáše

Zveřejněno 7. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skořicové jídášky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6QEK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skořicové jídášky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6QEK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, droždí, mléko, žloutek, sůl, citron, máslo, cukr vanilkový, cukr krupice, skořice

Přidat fotografie receptu