Skořicové jídášky
Tradiční kynuté drobné pečivo, které pečeme na Zelený čtvrtek, to jsou jidáše. Jejich tvar je inspirován provazem. Lahodné máslové těsto tentokrát před upečením ještě netradičně obalíme ve skořicovém cukru.
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy dáme polohrubou mouku, uděláme důlek, do kterého dáme cukr a droždí, zalijeme vlažným mlékem a počkáme, než kvásek vzejde.
Krok 2: Pak postupně přidáme žloutky, špetku soli, citronovou kůru, máslo a vanilkový cukr a zpracujeme těsto, které necháme vykynout.
Krok 3: Z vykynutého těsta vytvarujeme zatočené jidášky, které obalíme směsí krupicového cukru smíchaného se skořicí. Troubu zapneme na 180 °C.
Krok 4: Pak je narovnáme na plech, necháme ještě chvíli kynout a následně pečeme 15-20 minut v troubě při 180 °C.
Zveřejněno 7. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Skořicové jídášky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6QEK
Moje poznámka
Skořicové jídášky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6QEK
Nejnovější recepty
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 10 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 10 hodinami
Sušenky z mandlové mouky
Přidáno před 15 hodinami
Bryndzové pirohy
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 5 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Milahu před 5 hodinami
Zelí s medem
pajaheltuska před 6 hodinami
Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Sahula před 7 hodinami
Netradiční dušené kysané zelí s přírodní krkovicí
Sahula před 7 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suz4n před 8 hodinami
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Andyzvesnice před 8 hodinami
Netradiční cibulačka se žampiony
Andyzvesnice před 8 hodinami
Pikantní čočka
Karel849 před 8 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
JanaVoza před 10 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
droždí,
mléko,
žloutek,
sůl,
citron,
máslo,
cukr vanilkový,
cukr krupice,
skořice
Komentáře