Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové maso na jablkách

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kachlos

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 95 min

95 min (95 min příprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 215 kJ /
529 kcal
Bílkoviny28,55 g
Tuky24,47 g
Vláknina20,42 g
Cholesterol 83 mg
Sodík 1,16 g
Sůl3,00 g
Sacharidy43,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme na čtvrt, nebo půl kolečka, česnek na plátky, jablko na kousky, točený salám na kostičky, špek na drobné kostičky, (necháme 5 plátků na později). Krok 2: Vše vložíme do pekáče, lehce osolíme, opepříme a na vrch položíme lehce naklepané osolené a opepřené plátky masa. Krok 3: Malinko podlijeme vodou (jablka pustí hodně šťávy), dáme přikryté do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme, než bude maso měkké. Krok 4: Vyndáme z trouby a mezi maso do šťávy přidáme kečup. Na každé maso dáme plátek špeku a kolečko salámu. Již odklopené vrátíme do trouby, než se salám trochu opeče. Krok 5: Opět vyndáme, na salám položíme 2 plátky Hermelínu a zasypeme strouhaným sýrem. Krok 6: Vrátíme do trouby, než se sýr na mase rozpeče.

Zveřejněno 27. 9. 2009

Poznámka autora Kachlos

Hermelín být nemusí, v původním receptu nebyl.

Je to můj první pokus na Toprecepty.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové maso na jablkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9QqB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové maso na jablkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9QqB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Recept se mi opravdu líbí a já dávám bodík:yes: (jej, já už ho dala včera:-)

Davide:-)parádička:-p.Myslím,že tvůj první pokus vyšel na 1;-) a už se moc těším na další tvé příspěvky:-p:-p.Dělám podobnou úpravu(opečené plátky jablek vkládám mezi opeč.maso a šunku,...),takže přibližnou chuť znám a tudíž hodnotím boďkou a ukládám na vyzkoušení:-).Vítám tě tu mezi námi všemi a hlavně-přibude další mužský pohled třeba nejen na jídlo,super;-):-).

Recept se mi moc líbí, ale upřímně řečeno, hned mě napadlo, že ten kečup je tam jaksi navíc...;-) Každopádně boduju a ukládám, jen pro nás bez kečupu :-p

Díky všem za bodíky , spagetko kečupu je tam jen trochu , takže výsledná chuť není jen kečupová. Já ho moc nikde nemusím. Jinak díky za radu s fotkama.

To bude dobré,dávám:yes:

Davide, tvůj první pokus na topreceptech není špatný a jak píše dzungila o prohození fotografií příště, můžeš to udělat hned tak, že všechny fotky vymažeš a znovu je vložíš, aby finální pokrm byl první a ostatní fotky následovaly;-).Posílám třetí bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

Super, Davide;-):yes:

Takže vítej, mezi námi, Davide!:-) Tvůj první recept zde a já ti za něj dávám první bod!:yes: Jenom příště třeba prohoď fotografie, ať máš výsledný pokrm jako hlavní fotku...:-p

Něco velmi podobného dělám s hermelínem a bez salámu. Jablka dělají opravdu dobrou šťávičku, já bych to určitě nepřebíjela ostrým kečupem a dalšími ....ale každému, jak to chutná ...;-)

Tématické fráze:
vepřové na jablkách, krkovice na jablkách, vepřové plátky na jablkách, vepřová krkovice na jablkách, vepřová kýta na jablkách, veprové na jablkach recept, vepřové jablka, maso na jablku, vepřová na jablkách, vepřové s jablky, vepřové maso s jablky, recepty vepřové na jablkách, vepřové na jabkách, vepřové maso jablka, maso a jablka, krkovice na jabkach, krkovice s jablky, jablka pod maso, krkovice jablka, vepřová kýta s jablky

Suroviny:
plátek vepřový, jablko, cibule, česnek, špek, salám točený, salám šunkový, sýr hermelín, sýr tvrdý, kečup ostrý, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu