Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mřížkový koláč s rebarborou

Sladkost těsta a nakyslá chuť rebarbory dělá z tohoto koláče opravdovou lahůdku. Těsto je díky bramborám vláčné a voní vanilkou a citronovou kůrou. Rebarbora zase dodává koláči šťavnatost. Moučník chutná skvěle s kávou i s hrnečkem bylinkového čaje.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1 koláčová forma o průměru 28-30 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané vařené brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Krok 2: 1/4 těsta oddělíme a uchováme na tvarování mřížky. 3/4 těsta rozprostřeme do vymazané koláčové formy a vytvarujeme 2 cm okraj. Krok 3: Rebarboru oloupeme, nakrájíme na plátky, které promícháme s pudinkovým práškem, rozprostřeme na těsto a posypeme cukrem a skořicí. Na povrchu koláče vytvarujeme mřížky. Krok 4: Ze zbylé 1/4 těsta vytvarujeme na povrchu koláče mřížku. Krok 5: Pečeme na 180 °C dorůžova asi 30 minut.

TIP: 7 oblíbených receptů na ovocné koláče

Zveřejněno 7. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mřížkový koláč s rebarborou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxMm7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mřížkový koláč s rebarborou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxMm7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, brambory, cukr krupice, máslo, žloutek, cukr, kypřící prášek do pečiva, kůra citronová, rebarbora, pudink vanilkový, cukr krystal, skořice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu