Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenátové lívance s brynzou

Slovenská kuchyně je úžasná a velmi blízká té naší. Tyhle lívance jsou toho jasným důkazem. Jednoduché lívancové těsto je doplněno čerstvým špenátem, díky kterému lívance působí víc jarně. Brynza s jogurtem a křupavá slaninka pokrm skvěle doplňují.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min + 60 minut kynutí

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, + 60 minut kynutí)

Suroviny pro 16 kusů

16kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, cukr, vejce, sůl a mouku. Utvoříme hladké řidší těsto, které necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu. Krok 2: Špenátové listy opereme, dáme do mísy a zalijeme vařící vodou. Necháme asi 1 minutu stát, potom vodu slijeme, špenát vymačkáme a nasekáme. Krok 3: Nasekaný špenát vmícháme do vykynutého těsta. Krok 4: Lívanečník rozehřejeme a potřeme olejem. Usmžíme na něm 16 lívanců a udržujeme je v teple. Krok 5: Brynzu rozmícháme se 70 g bílého jogurtu (nebo podle potřeby), aby měla hladkou konzistenci. Slaninu nakrájíme a rozškvaříme na suché pánvi. Krok 6: Lívanečky podáváme s kopečkem brynzy, posypané kostičkami slaniny. Podle chuti můžeme ještě přisolit nebo připepřit.

TIP: Brynza ve slovenské a české kuchyni

Zveřejněno 8. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátové lívance s brynzou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J67rK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátové lívance s brynzou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J67rK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mléko, cukr krupice, vejce, sůl, droždí, mouka hladká, špenát čerstvý, brynza, jogurt bílý, slanina, sůl, pepř mletý, olej

Přidat fotografie receptu