Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roláda z mladého špenátu

První teplé jarní dny jsou zde a společně s nimi se krásně zelenat příroda. K jaru neodmyslitelně patří čerstvé suroviny, mezi nimi i mladý špenát, ze kterého můžete připravit skvělou slanou roládu, není to nic složitého.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 15 min

40 min (25 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Špenátové lístky důkladně opereme a necháme okapat. Pokrájíme je na malé kousky. Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 2: Žloutky prošleháme se solamylem, prolisovaným česnekem, přidáme sůl, pepř, sníh z bílků a špenát. Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem a na něj rozetřeme připravenou směs a při 160 °C pečeme asi 15 minut. Krok 4: Z plátu odstraníme pečicí papír, po celé ploše rozložíme plátky šunky a zarolujeme do rolády. Takto necháme vychladnout.

TIP: Špenát - oblíbené recepty

Zveřejněno 8. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda z mladého špenátu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82B0j

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda z mladého špenátu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82B0j

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
špenát, vejce, solamyl, česnek, šunka vepřová, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu