Roláda z mladého špenátu
První teplé jarní dny jsou zde a společně s nimi se krásně zelenat příroda. K jaru neodmyslitelně patří čerstvé suroviny, mezi nimi i mladý špenát, ze kterého můžete připravit skvělou slanou roládu, není to nic složitého.
Postup přípravy
Krok 1: Špenátové lístky důkladně opereme a necháme okapat. Pokrájíme je na malé kousky. Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Krok 2: Žloutky prošleháme se solamylem, prolisovaným česnekem, přidáme sůl, pepř, sníh z bílků a špenát.
Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem a na něj rozetřeme připravenou směs a při 160 °C pečeme asi 15 minut.
Krok 4: Z plátu odstraníme pečicí papír, po celé ploše rozložíme plátky šunky a zarolujeme do rolády. Takto necháme vychladnout.
Zveřejněno 8. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roláda z mladého špenátu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82B0j
Moje poznámka
Roláda z mladého špenátu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82B0j
Nejnovější recepty
Biskupský beránek
Přidáno před 13 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 15 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 16 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 16 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Markeeta před 1 hodinou
Bramborák na plech
Wolfova10282 před 9 hodinami
Omáčka s hovězím masem
jayjayka před 9 hodinami
Velikonoční beránek
Mis-ja304 před 10 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
danielle72 před 10 hodinami
Kokosový beránek
Mikinka30 před 12 hodinami
Mazanec od Helenky Růžičkové
Danny668 před 12 hodinami
Dvojbarevné muffiny
Lisa444 před 12 hodinami
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Dycky před 13 hodinami
Nádivka velikonoční
Eva1mamina před 13 hodinami
Suroviny:
špenát,
vejce,
solamyl,
česnek,
šunka vepřová,
sůl,
pepř mletý
Komentáře