Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí Lučina s celozrnným pečivem a pažitkou

Krásně lehká a svěží Lučina je základem mnoha pomazánek. Skvělá chutná i jen tak namazaná na čerstvém pečivu, ozdobená pažitkou či bylinkami. Její příprava není nijak složitá, zvládnou ji i začátečníci.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min bez doby odležení v lednici

20 min (20 min příprava, bez doby odležení v lednici)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme jogurt, sůl a smetanu. Lehce promícháme. Krok 2: Poté směs přemístíme do čistého platýnka, které upevníme do nádoby, do které může odkapat syrovátka. Dáme přes noc do lednice. Krok 3: Druhý den dáme hotovou pomazánku do mísy. Pečivo rozkrojíme, navrstvíme na ně Lučinu a posypeme pažitkou. Ozdobíme nakrájenými ředkvičkami.

TIP: Jak připravit domácí Lučinu?

Zveřejněno 9. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí Lučina s celozrnným pečivem a pažitkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v29v8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí Lučina s celozrnným pečivem a pažitkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v29v8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jogurt bílý, smetana ke šlehání, sůl, pažitka, ředkvičky, pečivo celozrnné

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu