Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Listové jidášky

Jidáše se tradičně pečou z kynutého těsta, a to na Zelený čtvrtek. Usnadnit práci si však můžeme použitím listového těsta. To zpracujeme do typických uzlíků, posypeme cukrem a skořicí. Upečené kousky potřeme medem a posypeme mandlemi.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 30 kusů

30kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Těsto nakrájíme na tenké proužky, ze kterých tvoříme válečky, motané tvary a uzlíky, které symbolizují provaz. Krok 2: Hotové tvary dáme na plech s pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme cukrem, skořicí, rozinkami a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 minut. Krok 3: Ještě horké můžeme potřít medem a posypat nasekanými mandlemi.

Zveřejněno 12. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Listové jidášky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPJyn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Listové jidášky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPJyn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
těsto listové, cukr krupice, cukr vanilkový, skořice, rozinky, vejce, med, mandle sekané

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu