Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní vepřová žebra

Pokud máte rádi žebírka, tento recept vás jistě potěší. Skvěle dochucená marináda s medem dá žebírkům pikantní chuť a věřte, že s nimi sklidíte velký úspěch. Můžete k nim usmažit bramboráčky, ale s čerstvým chlebem jsou žebra také vynikajcí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez doby odležení

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na marinádu nakrájíme nadrobno cibuli, nastrouháme česnek a přidáme ostatní suroviny. Krok 2: Žebírka naložíme na 24 hodin do marinády. Druhý den je dáme péci i s marinádou do trouby. Při teplotě 180 °C pečeme asi 50 minut (nebo podle potřeby). Nejdříve pekáč přiklopíme a žebra dusíme, podle potřeby podléváme. Krok 3: Po změknutí žeber zvýšíme teplotu na 200 °C a zprudka odkryté dopečeme. Takto pečená žebra nejsou vysušená, ale pěkně šťavnatá. Krok 4: Jako přílohu můžeme použít chleba, ale opečené kupované bramboráčky také nejsou špatné.

TIP: Desatero rad na téma marinády

Zveřejněno 9. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní vepřová žebra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L95zr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní vepřová žebra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L95zr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
žebra, kečup sladký, omáčka sojová, med, olej, česnek, cibule, sůl, pepř mletý, tymián, skořice, chilli paprika čerstvá, koření oregáno

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu