Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedínský závitek

Segedínský guláš je oblíbeným jídlem všech generací. Co si ale místo šťavnatých masových kostek připravit masové závitky?Náplň ze zelí, směsi paprik, cibule a uzeného maso krásně ochutí. Omáčka se zelím dokonale zvláční každé sousto masa i knedlíku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 50 min

75 min (25 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Uzené maso nakrájíme na 4 špalíčky. Z cibule odkrojíme 4 klínky. Krok 2: Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a rozprostřeme na ně vrstvu vymačkaného kyselého zelí. K okraji, odkud začneme plátek stáčet položíme proužek červené, zelené a žluté papriky, klínek cibule a špalíček uzeného masa. Plátek zavineme a zajistíme párátkem nebo ovážeme nití. Krok 3: Obalíme v hladké mouce a osmahneme na sádle ze všech stran. Závitky vyjmeme z pánve a odložíme stranou. Krok 4: Ve výpeku opečeme zbytek nakrájené cibule dozlatova, přidáme lžíci červené papriky, opečené závitky a zbytek kyselého zelí. Osolíme, opepříme, podlijeme a dusíme asi 40 minut, dokud závitky nejsou měkké. Krok 5: Závitky vyjmeme a omáčku zahustíme hladkou moukou, kterou jsme rozmíchali ve vodě, a ještě
10 minut povaříme. Krok 6: Podáváme s domácím kynutým knedlíkem.

TIP: Jak udělat domácí kynuté knedlíky

Zveřejněno 9. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedínský závitek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nk5Bv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedínský závitek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nk5Bv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kýta vepřová, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá žlutá, paprika čerstvá červená, zelí kysané, cibule, sádlo, maso uzené, paprika čerstvá červená, sůl, pepř mletý, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu