Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční sušenky

Pro ty nejmenší koledníky můžete připravit křehké velikonoční sušenky z lineckého těsta, spojené rybízovou zavařeninou. Upečené sušenky ozdobíme přibarveným fondánem dle vlastní fantazie, které se meze opravdu nekladou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení těsta

60 min (50 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Z hladké mouky, změklého másla, moučkového a vanilkového cukru, žloutků a nastrouhané citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v ledničce aspoň 1 hodinu odpočinout. Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Krok 3: Pak na vále posypaném hladkou moukou vyválíme placku o síle zhruba 3 mm a tvořítkem vykrajujeme kolečka a čtverečky. Skládáme na připravený plech. Krok 4: Plech vložíme do trouby a pečeme na 180 °C zhruba 10 minut do zrůžovění. Po upečení necháme vychladnout a poté slepíme rybízovou zavařeninou. Krok 5: Fondán nastrouháme a rozmícháme s malým množstvím vody na hustou polevu. Přibarvíme potravinářskými barvivy a slepené tvary podle vlastní fantazie ozdobíme. Po zaschnutí můžeme ihned podávat. 

TIP: Časté chyby při přípravě a pečení lineckého cukroví

Zveřejněno 10. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční sušenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO0jX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční sušenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO0jX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, žloutek, kůra citronová, fondán, zavařenina rybízová, potravinářské barvivo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu