Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládané ředkvičky

Pro ředkvičky je typická mírně štiplavá chuť. Jejich pěstování je nenáročné a nejlepší jsou ředkvičky čerstvě sklizené na jaře. Hodí se do pomazánek, salátů, ale můžete je také naložit do sladkokyselého nálevu. Poslouží pak jako skvělá příloha k masitým pokrmům.

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Čistě oprané ředkvičky povaříme doměkka v mírně osolené vodě. Vodu slijeme a ředkvičky necháme v sítku okapat. Krok 2: Z uvedených surovin kromě křenu uvaříme nálev. Na dno sklenice dáme kolečko křenu, pak narovnáme ředkvičky a zalijeme vařícím nálevem. Krok 3: Zakryjeme víčky, nezavařujeme. Necháme vychladnout a uložíme na chladné místo. Podáváme jako přílohu k masitým pokrmům.

TIP: Jak připravit ředkvičkové pickles?

Zveřejněno 11. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládané ředkvičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY50r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládané ředkvičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY50r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Tento recept se mi moc líbí, jen vařím ředkvičky do poloměkka, na skus

Suroviny:
ředkvičky, voda, ocet vinný, cukr, sůl, tymián, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, křen

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu