Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrnkový beránek

Symbolem českých Velikonoc je bezesporu beránek, hojně pocukrovaný a s ovázanou mašličkou kolem krku. Každá hospodyňka na něj má svůj osvědčený recept. Nejen začátečníci ocení hrnečkový recept bez vážení.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1 hrnek = 250 ml

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Formu na beránka důkladně vymažeme sádlem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C Krok 2: Vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, přidáme prosátou mouku promíchanou s kypřicím práškem, mléko, olej, špetku soli, citronovou kůru a rozinky. Krok 3: Těsto nalijeme do připravené formy. Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C 50 minut. Po upečení beránka necháme ve formě vychladnout. Krok 4: Čokoládu na ozdobení beránka rozehřejeme ve vodní lázni. Krok 5: Vychladlého beránka vyklopíme a polijeme rozpuštěnou čokoládou.

TIP: Jak vyklopit velikonočního beránka - rady a tipy

Zveřejněno 12. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrnkový beránek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6m95

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrnkový beránek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6m95

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, mouka, kypřící prášek, mléko, olej, sůl, citron, rozinky, sádlo, čokoláda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu