Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečená kedlubna s vejci a sýrem (vhodné pro diabetiky)

Zapékané brambory známe všichni, ale co takhle je nahradit kedlubnami? Věřte, že vznikne opravdová pochoutka. Vrstvy kedlubny jsou prokládané šunkou a vejci a poslední vrstva je navíc zasypaná sýrem, který při pečení vytvoří lákavou krustičku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: 4 vejce uvaříme natvrdo, 2 vejce rozšleháme se smetanou. Kedlubnu nastrouháme na tenké plátky. Krok 2: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 3: Formu vymažeme máslem a na dno naskládáme vrstvu kedlubnových plátků. Osolíme, opepříme, poklademe šunkou, plátky vajec a opět zakryjeme vrstvou kedlubnových plátků. Celý postup zopakujeme ještě jednou a zakončíme jej vrstvou kedlubny Krok 4: Vše zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme doměkka asi 35 minut. Krok 5: Podáváme se zeleninovým salátem.

TIP: Francouzské brambory

Zveřejněno 12. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená kedlubna s vejci a sýrem (vhodné pro diabetiky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RXjL

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená kedlubna s vejci a sýrem (vhodné pro diabetiky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RXjL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kedlubna, sůl, pepř mletý, šunka, vejce, smetana ke šlehání, sýr nastrouhaný, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu