Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jidášky

Jidáše patří mezi tradiční velikonoční pečivo. Podle tradice se pečou na svatou středu a jí za východu slunce na Zelený čtvrtek. Zkuste je upéct podle tohoho receptu, příprava je snadná a těsto krásně voní medem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 112 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 12 min

112 min (100 min příprava + 12 min tepelná úprava)

Suroviny pro 20 kusů

20kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme z droždí, cukru, trochy mouky a trochy vlažného mléka kvásek. Krok 2: Mezitím co kyne kvásek, utřeme v míse máslo, žloutky a med. K utřenému máslu přidáme vykynutý kvásek, zbylé vlažné mléko, špetku soli, prosátou mouku a zaděláme hladké těsto. Krok 3: Hotové těsto mírně posypeme moukou, zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vykynout asi 60 minut. Krok 4: Těsto rozdělíme na 20 kousků a rukou z něj vyválíme válečky, ze kterých tvarujeme jidášky. Krok 5: Hotové jidášky klademe na plech vyložený pečicím papírem a necháme v teple ještě asi 20 minut kynout. Krok 6: Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C přibližně 10-12 minut. Upečené jidášky potřeme rozšlehaným vejcem a necháme vychladnout.

TIP: Jaké jsou tradiční velikonoční pokrmy

Zveřejněno 12. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jidášky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5NW7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jidášky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5NW7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
droždí, cukr moučkový, mouka polohrubá, žloutek, máslo, med, mléko, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu