Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí na víně

K období Velikonoc patří také jehněčí maso, které se tradičně připravuje v neděli, tedy na Boží hod. Dlouhá doba pečení zajistí, že maso bude krásně křehké a šťavnaté. Jehněčí na víně příjemně voní po tymiánu a podáváme jej ideálně s bramborovou kaší.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 200 min

210 min (10 min příprava + 200 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Maso osušíme a pořádně osolíme a opepříme ze všech stran. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Krok 2: Na rozpáleném oleji maso zprudka opečeme, vyjmeme z pánve a na vysmaženém tuku opečeme cibuli. Přidáme lístky tymiánu a cibulovou směs rozložíme na dno pekáčku. Krok 3: Na to dáme maso a vše zalijeme vínem. Přiklopíme pekáček a pečeme při 160 °C asi 3 hodiny. Podáváme s bramborovou kaší a s čerstvou petrželkou.

TIP: Jehněčí maso - praktické tipy ke zpracování

Zveřejněno 13. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkMWp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkMWp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso jehněčí, olej, cibule, tymián, víno červené suché, petrželka, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu