Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboráky se špenátem a jarní cibulkou

Velice oblíbenou klasikou stánkového prodeje jsou dozlatova a dokřupava usmažené bramboráky. V pohodlí vaší kuchyně si tuto dobrotu, vonící po majoránce a česneku, vylepšenou špenátem a jarní cibulkou, můžete připravit výrazně levněji.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

davidstaufcik

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, nastrouháme najemno, osolíme a necháme chvíli odležet. Přebytečnou z brambor slijeme. Krok 2: Mléko svaříme a přelijeme s ním brambory, aby nezhnědly. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme k bramborám. Dále přidáme vejce, koření a mouku. Pořádně promícháme. Krok 3: Špenát nasekáme, jarní cibulku nakrájíme a přidáme k bramborám. Opět promícháme. Krok 4: V pánvi rozpálíme olej, naběračkou vlijeme těsto a smažíme z obou stran do zlatova. Usmažené bramboráky klademe na papírový ubrousek, který nasaje přebytečný tuk.

TIP: Desatero: Bramboráky - praktické rady a tipy

Zveřejněno 15. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráky se špenátem a jarní cibulkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYMyg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráky se špenátem a jarní cibulkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYMyg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, špenát čerstvý, cibulka jarní, česnek, vejce, mléko, sůl, pepř mletý, kmín drcený, majoránka, mouka hladká, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu