Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová pečeně s bylinkovou krustou

Vepřová pečeně s křupavou krustou je krásné sváteční jídlo, snadné na přípravu, ale efektní na řezu i na talíři. Křupavá krustička přímo vybízí k zakrojení do šťavnatého plátku masa. Věřte, že neodoláte a možná si i přidáte.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 90 min

105 min (15 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme, osušíme, posypeme solí a mletým pepřem. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso ze všech stran opečeme. Krok 2: Přendáme je do pekáče, podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 1 hodinu. Krok 3: Rohlíky nakrájíme na kostičky a vložíme do sekací nádoby kuchyňského robotu. Přidáme překrájenou petrželku a bazalku a vše rozsekáme na sypkou směs. Krok 4: Osolíme, okořeníme pepřem, sladkou paprikou a špetkou citronové kůry. Krok 5: V misce promícháme s vejcem a změklým máslem. Krok 6: Ze vzniklé hmoty vytvoříme na potravinářské fólii obdélníkovou placku, přitiskneme ji na maso a fólii odstraníme. Krusta tak nádherně obejme celý kus masa. Krok 7: Maso vložíme do trouby a dál pečeme ještě asi 30 minut, dokud není krustička křupavá. Krok 8: Podáváme s bramborovým salátem nebo bramborovu kaší.

TIP: 20 nejoblíbenějších receptů na bramborové saláty

Zveřejněno 15. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně s bylinkovou krustou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o26BB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně s bylinkovou krustou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o26BB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pečeně vepřová, sůl, pepř mletý, olej, rohlík, petrželka, paprika, kůra citronová, vejce, máslo

Přidat fotografie receptu