Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obalený květák z remosky

Rádi byste si dali smažený květák, ale nedělá vám dobře smažené jídlo? Upečte ho v remosce. Růžičky květáku stačí namočit do těstíčka a obalit ve strouhance. Pak jen vložíte do remosky na pečicí papír a za půl hodinky je hotovo

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Vejce prošleháme s mlékem, přidáme sůl, pepř (můžeme přidati koření dle chuti) a postupně vmícháme mouku tak, abychom získali středně husté těstíčko. Krok 2: Růžičky květáku (velké rozpůlíme) namáčíme do těstíčka, obalíme ve strouhance a potřeme olejem. Krok 3: Remosku vyložíme pečicím papírem potřeným olejem, naplníme obaleným květákem a opečeme dorůžova, asi tak 30 minut. Krok 4: Podáváme se šťochanými bramborami, salátem a různými studenými omáčkami.

TIP: Co všechno lze připravit v remosce?

Zveřejněno 15. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obalený květák z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr5oM

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obalený květák z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr5oM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, vejce, mouka hladká, mléko, sůl, pepř mletý, olej, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu