Škubánky se zelím z červené řepy
Tradičním českým jídlem z brambor jsou škubánky, v západních Čechách zvané také kucmochy. Škubánky, osmažené na sádle, můžeme podávat na sladko, ale také na slano. Vyzkoušejte škubánky se zelím z červené řepy, dozdobit je můžete smaženou cibulkou a škvarečky.
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme, rozkrájíme na menší kusy, osolíme a uvaříme do měkka. Slijeme 3/4 vody, zasypeme moukou, vařečkou uděláme několik šťouchanců, až na dno, přikryjeme a necháme na teplém místě 20 minut propařit.
Krok 2: Nyní musíme vařečkou brambory pořádně spojit s moukou, až získáme hladkou hmotu. Nejdříve brambory rozšťoucháme dohladka. Potom vařečkou roztíráme ke stěnám kastrolu, až se přestanou lepit na vařečku.
Krok 3: Dvěma lžícemi, namočenými v sádle, vykrajujeme jednotlivé škubánky, které opečeme na sádle.
Krok 4: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Červenou řepu nastrouháme.
Krok 5: Cibuli osmahneme na oleji do sklovita, pak přidáme řepu, osolíme okořeníme pepřem a kmínem, dle potřeby podlijeme. Dusíme do měkka a vydušení veškeré tekutiny. Během dušení dochutíme octem a cukrem.
Krok 6: Na talíři můžeme ozdobit smaženou cibulkou a škvarečky.
Zveřejněno 15. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škubánky se zelím z červené řepy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OY5jY
Moje poznámka
Škubánky se zelím z červené řepy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OY5jY
Nejnovější recepty
Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou
Přidáno před 13 minutami
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno před 14 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sypaná tvarohová buchta
Noumik před 1 hodinou
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 10 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Milahu před 10 hodinami
Zelí s medem
pajaheltuska před 12 hodinami
Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Sahula před 12 hodinami
Netradiční dušené kysané zelí s přírodní krkovicí
Sahula před 12 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suz4n před 13 hodinami
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Andyzvesnice před 13 hodinami
Netradiční cibulačka se žampiony
Andyzvesnice před 13 hodinami
Pikantní čočka
Karel849 před 13 hodinami
Suroviny:
brambory,
mouka hrubá,
cibule,
řepa červená,
olej,
sádlo,
sůl,
kmín celý,
pepř mletý,
cukr krystal,
ocet
Komentáře