Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Malinová bublanina

Kdo by nemiloval bublaninu. Tento základní moučník zvládne připravit i začátečník. Jemné a nadýchané těsto provoní vanilka a citronová kůra. Na jejím povrchu se pak povalují osvěžující maliny. Při podávání můžeme bublaninu doplnit šlehačkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

forma 25x35 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme mouku, cukr a kypřicí prášek do pečiva. Krok 2: V druhé míse prošleháme vejce, mléko, vanilku, nastrouhanou citronovou kůru, olej a tuto směs vlijeme k mouce a vymícháme hladké těsto. Krok 3: Těsto nalijeme do formy vyložené pečicím papírem a po celém povrchu rozložíme maliny. Pečeme na 180 °C asi 30-35 minut. Krok 4: Prochladlou bublaninu pocukrujeme.

TIP: Nejčastější chyby při pečení bublaniny - jak se jim vyhnout

Zveřejněno 17. 4. 2025

Poznámka autorky Handour

1 hrnek = 250 ml

Jako slavnostní dezert ji můžeme ozdobit šlehačkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malinová bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68zql

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malinová bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68zql

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, mléko, olej, vejce, kypřící prášek do pečiva, vanilka, kůra citronová, maliny

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu