Plněná jehněčí roláda
Jehněčí roláda plněná žampionovou nádivkou s cibulí a anglickou slaninou je lahodný pokrm, který se hodí pro všechny slavnostní příležitosti. Měkké a šťavnané maso je ovoněné rozmarýnem a v kombinaci s pečenými bramborami je vynikající.
Postup přípravy
Krok 1: Maso opláchneme a osušíme. Rozřízneme na plát, který vyklepeme na tenký obdélník, který budeme moci zabalit. Plát lehce osolíme a opepříme.
Krok 2: Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Žampiony oloupeme a také nakrájíme.
Krok 3: Tuto směs osmažíme na troše oleje s 1 větvičkou rozmarýnu. Poté necháme zchladnout.
Krok 4: Rohlík nakrájíme na kousky, smícháme s rozšlehaným vejcem a 1 lžící mléka a necháme pár minut rozměknout. Vaječnou směs promícháme s houbovou směsí. Náplň naneseme na střed rozklepaného masa a za pomoci čistého provázku zavineme a upevníme.
Krok 5: Roládu přeneseme do pekáčku, přidáme sádlo, lehce podlijeme vodou, dále přidáme oloupané stroužky česneku.
Krok 6: Pečeme pod pokličkou v troubě předehřáté na 220 °C doměkka 60-90 minut. V polovině pečení odklopíme, podlijeme vínem a přidáme zbylý rozmarýn. Za občasného podlévání upečeme roládu dozlatova.
Krok 7: Podáváme s pečenými novými bramborami.
Zveřejněno 18. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněná jehněčí roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYXvN
Moje poznámka
Plněná jehněčí roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYXvN
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 8 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 11 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 14 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 3 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 3 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 3 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 3 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 4 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 5 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 6 hodinami
Suroviny:
maso jehněčí,
sůl,
pepř mletý,
slanina anglická,
cibule,
žampióny,
olej,
rozmarýn,
rohlík,
vejce,
mléko,
sádlo,
česnek,
víno červené
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.