Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaječná tlačenka

K Velikonocím patří také spousta dobrot z vykoledovaných vařených vajíček, pro která hledáme různé způsoby zpracování. Připravit z nich můžete také vaječnou tlačenku se zeleninou a salámem, která poslouží také jako pohoštění pro návštěvu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min bez doby tuhnutí v lednici

30 min (30 min příprava, bez doby tuhnutí v lednici)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vejce vaříme ve vroucí vodě zhruba 9 minut. Poté je prudce zchladíme, oloupeme a nasekáme. Krok 2: Salám nakrájíme. Zeleninu scedíme, nálev nalijeme do odměrky a to co chybí do 300 ml doplníme vývarem. Zeleninu překrájíme na menší kousky. Krok 3: Do mísy dáme vejce, salám, majonézu, zeleninu a promícháme. Silikonovou formu na bábovku na chvíli vložíme prázdnou do lednice, poté ji vypláchneme studenou vodou a vyložíme potravinářskou fólií. Krok 4: Polovinu nálevu ze zeleniny prohřejeme. Vsypeme obsah sáčku želatiny na vaječnou tlačenku a za stálého míchání rozpustíme. Krok 5: Přilijeme druhou polovinu tekutiny a vše smícháme. Směs vlijeme do připravené formy a necháme v lednici ztuhnout, nejlépe do druhého dne.

TIP: Vaječná tlačenka podle ČSN - praktické rady a tipy

Zveřejněno 20. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječná tlačenka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRO4l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječná tlačenka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRO4l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, salám měkký, moravanka, majonéza, vývar masový, želatina

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu