Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vejce na kari s květákovou rýží

Rychlý oběd plný bílkovim a úplně bez masa. To jsou vejce na kari s květákovou rýží. Kombinace čedaru a kari s vejci a květákovou rýží nabízí opravdu zajímavý chuťový zážitek. Pokrm je navíc vhodný pro diabetiky a příznivce low carb stravování.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme najemno nakrájenou cibuli, orestujeme a vložíme rozpůlená vejce (řezem nahoru). Krok 2: Osolíme, opepříme, posypeme kari a přidáme prolisovaný česnek. Vejce otočíme a zalijeme smetanou (či mlékem) a přisypeme strouhaný sýr. Promícháme a necháme sýr rozpustit. Odstavíme. Krok 3: Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme nastrouhaný syrový květák, česnek, sůl a pepř. Za stálého míchání orestujeme a podle potřeby trošku podlijeme vodou. Krok 4: Podáváme třeba s čerstvou zeleninou.

TIP: Jak připravit květákovou rýži?

Zveřejněno 24. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vejce na kari s květákovou rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k1MK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vejce na kari s květákovou rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k1MK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, ghee, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, koření kari, sýr chedar, smetana na vaření, květák, ghee, sůl, pepř mletý, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu