Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb z červené čočky s tahini (vhodný pro diabetiky)

Nejen diabetici ocení tento vláčný chlebík z červené čočky a tahini. Chlebík je díky čočce navíc bohatý na vlákninu. Upéct jej není žádná věda, zvládnou to i ti, kteří v kuchyni teprve začínají.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 175 °C. Vejce s tahini vyšleháme a vmícháme ostatní suroviny. Krok 2: Malou chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem a dáme do ní těsto. Povrch posypeme semínky. Krok 3: Vložíme do trouby a pečeme na 175 °C zhruba 45 minut. Krok 4: Hotový chlebík vyjmeme z trouby a necháme vychladnout na mřížce. Uchováváme zabalený v utěrce.

TIP: Nízkokalorické potraviny - červená čočka

Zveřejněno 25. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb z červené čočky s tahini (vhodný pro diabetiky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYM36

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb z červené čočky s tahini (vhodný pro diabetiky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYM36

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
vejce, tahini, mouka čočková, sůl, pepř mletý, tymián, česnek sušený, soda jedlá, kypřící prášek,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu