Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstoviny se špenátem a ricottou

Čas od čas není od věci připravit bezmasý pokrm. Těstoviny se špenátem a ricottou jsou krásně krémové a hlavně také připravené během pouhé půlhodiny. Poslouží jako výtečný oběd nebo večeře.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lucieblahova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Po uvaření těstovin scedíme (část vody z těstovin uchováme v hrnečku), propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Krok 2: Česnek oloupeme a nakrájíme na drobno. Na rozpáleném oleji krátce osmahneme česnek. Přidáme špenát a necháme ho zavadnout. Špenát zakápneme citronovou šťávou a oddělíme jej z plotny. Krok 3: Ke špenátu přidáme ricottu, sůl, pepř a lístky bazalky. Vše pomícháme a nakonec přidáme těstoviny a opět pečlivě promícháme. Krok 4: Pokud jsou těstoviny příliš suché, přidáme k nim trochu vody v níž se těstoviny vařily. Dáme si však pozor, abychom to s množstvím nepřehnali. Ihned podáváme.

Zveřejněno 27. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny se špenátem a ricottou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k15v

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny se špenátem a ricottou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k15v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
těstoviny, špenát čerstvý, bazalka čerstvá, sýr ricotta, šťáva citronová, česnek, sůl, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu