Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík na houbách v nízkosacharidové verzi

Králičí maso má velice jemnou chuť a navíc také nízký obsah tuku. Perfektně se tak hodí do redukční diety, i do té nízkosacharidové. Šťavnaté maso podáváme s hrníčkovým knedlíkem z mandlové mouky.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 115 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 80 min

115 min (35 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Sušené houby zalijeme předem vodou, alespoň na půl hodiny. Krok 2: Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na větší kusy. Králičí stehna prošpikujeme, osolíme a na rozehřátém sádle zprudka opečeme ze všech stran. Krok 3: Stehna přemístíme do pekáčku, přidáme cibuli, česnek a zalijeme vývarem. Přiklopíme, vložíme do trouby a pečeme na 190 °C doměkka. Během pečení obrátíme. Krok 4: Měkká stehna vyjmeme a zabalíme do alobalu. Výpek i s cibulí rozmixujeme, seškrábneme do něj vše připečené vysmahneme, přidáme lahůdkové droždí, houby, trochu podlijeme vodou a povaříme. Krok 5: Přidáme smetanu a zredukujeme, omáčka zhoustne i bez zahuštění moukou. Nakonec vmícháme máslo a odstavíme. Krok 6: Připravíme knedlík. Palouček dobře promícháme s vejci, solí, kypřicím práškem, vejci a mandlovou moukou. Vlijeme do hrníčku (nemusíme vymazávat). Dáme na 4 minuty do mikrovlnné trouby (nebo uvaříme ve vodní lázni pod pokličkou). Krok 7: Knedlík vyklopíme a nakrájíme na 6 plátků.

TIP: Jak upéct králíka - návod pro začátečníky

Zveřejněno 27. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na houbách v nízkosacharidové verzi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpRBw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na houbách v nízkosacharidové verzi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpRBw

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
stehno králičí, sůl, špek, sádlo, cibule, česnek, droždí lahůdkové, vývar masový, smetana, houby sušené, máslo, sůl, kypřící prášek, vejce, mouka mandlová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu