Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborovo-jogurtová zmrzlina

S přicházejícími teplejšími dny přichází také chuť na oblíbenou slaďoučkou pochoutku - zmrzlinu. Připravit si ji můžete i v pohodlí vašeho domova, ať už za pomoci zmrzlinovače nebo bez. Jogurtová zmrzlina s rebarborou vás zaujme svojí zajímavou chutí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Martina68 Martina68

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 10 min

50 min (40 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Rebarboru oloupeme, nakrájíme na kousky o velikosti zhruba 1 cm a dáme, spolu s cukrem a 3 lžícemi vody, rozvařit do hrnce. Po uvaření necháme vychladnout. Krok 2: Do nádoby dáme rozvařenou rebarboru, kůru, jogurt, smetanu a kdo chce, kompotované kousky rebarbory bez šťávy. Krok 3: Necháme 40 minut prošlehávat ve zmrzlinovači, poté přendáme do připravené dózy s víkem a, pokud je třeba, ještě domrazíme.

Zveřejněno 28. 4. 2025

Poznámka autorky Martina68

Zmrzlinu můžeme připravit i bez zmrzlinovače, stačí zamrazit ve vaničce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborovo-jogurtová zmrzlina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82B4o

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborovo-jogurtová zmrzlina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82B4o

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rebarbora, cukr, voda, jogurt bílý, smetana ke šlehání, kůra citronová, rebarbora

Přidat fotografie receptu