Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Holandský řízek

V české kuchyni se těší veliké oblibě holandský řízek z mletého masa se strouhaným sýrem, obalený v trojobalu a dozlatova usmažený. Pokud k obědu zvolíte tento šťavnatý řízek, určitě nešlápnete vedle a celá vaše rodina si pochutná. Podávat jej můžeme s bramborovou kaší nebo salátem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Sýr nastrouháme. K mletému masu přidáme sýr, hrubou mouku, strouhanku, mléko, 1 vejce, sůl a všechno koření. Promícháme a ještě prohněteme rukama.  Krok 2: Z hmoty tvarujeme placičky, které obalíme v mouce, vejci, strouhance. Zvolna na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova.  Krok 3: Na rozpáleném oleji zvolna osmažíme jednotlivé placičky dozlatova. Po usmažení holandské řízky klademe na papírový ubrousek, který nasaje přebytečný tuk.

TIP: Holandský řízek podle ČSN - praktické rady a tipy

Zveřejněno 28. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Holandský řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kROEX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Holandský řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kROEX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso vepřové mleté, sýr eidam, mouka hrubá, strouhanka, mléko, vejce, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, mouka hladká, strouhanka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu