Kuřátko s kopřivami
Jarní zelené dny jsou tu a k nim patří i spousta bylinek. Vychutnejte si šťavnaté jarní kuřátko s nádivkou z mladých kopřiv. Tento chutný pokrm můžete připravit o jedné z jarních nedělí, vaši strávnici si zajisté pochutnají.
Postup přípravy
Krok 1: Kuřátko osolíme ze všech stran, okmínujeme, vložíme do pekáčku a poklademe tenkými plátky másla. Lehce podlijeme vodou a vložíme do trouby. Pečeme při teplotě 170 °C.
Krok 2: Mezitím připravíme nádivku. Mladé kopřivy opláchneme, spaříme vroucí vodou a nasekáme na malé kousky.
Krok 3: Starší rohlíky nakrájíme na malé kostičky a promícháme je s vejci, rozpuštěným máslem, trochou soli a připravenými kopřivami.
Krok 4: Z hmoty tvoříme kuličky, které přidáme ke kuřeti, a vše společně pečeme za občasného podlévání vypečenou šťávou asi 1 hodinu.
Krok 5: Kuře rozdělíme na porce a podáváme s nádivkou a s vařenými brambory.
Zveřejněno 29. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřátko s kopřivami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpRWJ
Moje poznámka
Kuřátko s kopřivami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpRWJ
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 8 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 8 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 9 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 19 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 10 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 11 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 12 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 14 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 14 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 14 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 15 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 15 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 16 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 17 hodinami
Suroviny:
máslo,
kopřivy,
rohlík,
vejce,
sůl,
kmín celý,
máslo
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.