Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený candát s máslovou zeleninou

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dzungila

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Candáta nakrájíme na silnější podkovy, každou z nich posypeme kořením na ryby, které máme rádi a každou podkovu ještě zastříkneme troškou olivového oleje.

Necháme asi hodinku odpočinout. Krok 2: Troubu rozpálíme na 180 °C a candáta pečeme asi 30-40 minut. Krok 3: V kastrolu rozpálíme máslo a vsypeme mraženou zeleninu. ( já jsem měla čínskou - je krásně křupavá ).

Mírně osolíme a asi jenom 5 minut restujeme, aby se zelenina nerozvařila a příliš nezměkla.

Zveřejněno 1. 10. 2009

Poznámka autorky dzungila

Příloha - uvařené pod slupkou a následně opečené brambory na kousku másla, okořeněné kořením na americké brambory.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený candát s máslovou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1r2V

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený candát s máslovou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1r2V

Komentáře (16)

neregistrovaný myšáku, byť je tento můj recept již staršího data, poměrně často takto jednoduše ryby upravuji. Co takhle jej vyzkoušet, než použijete slovo "zprznit"? A ještě lépe - co takhle také něco vymyslet, uvařit, nafotit a pochlubit se ostatním?
Pro některé,( a zvláště ty neregistrované...;-)je jednodušší a vlastnímu egu příjemnější rovnou kritizovat a udělit zde velmi cenné rady, kterak ryby nejlépe upravovat.
Jak se říká - "Proti gustu...", a tak nechte to moje gusto, prosím, na pokoji. A já se budu na oplátku těšit na záplavu Vašich báječných, zejména rybích receptů. A prosím, už bez té obsáhlé teorie...:-) Přijde mi totiž, že jste jakýsi zneuznalý, a tím pádem nepochopený pisálek, co se nemá kde jinde realizovat.

Zprznit candáta "kořením na ryby, které máte rádi" je absolutní barbarství a připomíná silně recept, který jsem nedávno někde s hrůzou četl a který nabádal k zasypání kapřích podkoviček v pekáči pytlíkem papriky a půl pytlíkem kmínu, poté pokrytím jednou lahvičkou "Moravanky" a ještě jednou sklenicí nějaké jiné kyselé zeleniny, "zastříknutím" půl lahvičkou ostrého kečupu a navrch pět kuchyňských lžic worcesteru. Jo, samozřejmě, pod podkovičky vymazat na půl prstu silně Ramou, aby se nám ta dobrota nepřipekla. Potom pekáč utěsnit alobalem a v troubě půl hodiny péct. A pak už jen instalace na talíř. Mňam...! U candáta cokoliv jiného než udělat půldruhého až dva centimetru podkovičky, sůl (vydatně), potření kvalitním (ne olivovým) olejem, nepatrný (!) poprašek bílého pepře a po odležení obalení v mouce a HODNĚ rychlé opečení - aby se nevysušil ještě víc - na kvalitním (ne olivovém) oleji je téměř hrdelní zločin a znamená naprosto barbarské zničení nejkvalitnější sladkovodní ryby, tedy pokud nepočítám okouna a lipana, se kterými se ale běžný smrtelník nesetká. Jo, když někdo ví kam a jak je nachytat a má jich půl metráku za sezónu, může vyzkoušet tyhle podkovičky marinovat, nebo ho udělat v jemňoučké smetanové omáčce. Ale, PROBOHA (!!) jenom ne "rybí koření které máte rádi" plné glutamanu a podobných exkrementů. To si schovejte na pangasia a tolstolobika.

Lilly: Chyba je v dlouhé době pečení v troubě, to se musí tato ryba pečená nasucho vysušit. Candát je výborný a je tady hodně dobrých receptů jak ho upravit.

Dělala jsem candáta podle tohoto receptu, ale někde udělali soudruzi chybu.:-( Byl suchý. Tato ryba je prý jedna z nejchutnějších, ale nepochutnali jsme si na něm ani v restauracích ani teď doma. Vždycky byl suchý a chutnal jako horší pstruh. Ale ještě mu někdy dám šanci, chyba je jistě někde v mém postupu.

dneska jsem jednoho candátka dostala, takže v sobotu je obídek jistý. Už se těším. Doufám, že bude chutnat tak skvěle, jako vypadá na fotkách...:yes:

Není nad candáta:-p:-p:-*:-*:-*:yes::yes::yes::yes:Pěkný receptík. Včera manžel chytil kapra, candáti jsou zatím hájení:-( Receptík ukládám, až jednou bude candátek.....;-):-p

:-p:-p:-p:yes::yes:7.

:-p:-p;-):yes:

Andrejko, candáta jsem ještě nedělala, nemám rybáře:-(, ale musí to být lahůdka. Máš krásné fotky a i za ně posílám bodík :yes::-)

Andreo, v jednoduchosti je síla. Candát je bezvadná ryba. Moc hezká fotka.:yes:+:yes::-))

Joj...:-p:-p:-p:-D

Eli, je fakt, že tohle je úplně obyčejná úprava a candát jde nahradit kteroukoliv jinou rybou. My ho máme moc rádi už proto, že nemá tolik kostí. A náš skoro 4letý pinďa taky ryby miluje a prstíčkama pečlivě preparuje maso od kostí.:-))

Andrejko, recept i fotografie jsou úúúžasné... Čerstvé ryby závidím ;-), my všichni ryby milujeme a nejvíc naše nejmladší, od malička baští rybičky i přes riziko kostí... Teď už ji ani nemusím hlídat, poradí si s tím sama a dokonale :-). K candátu se sice v nejbližší době nedostanu, ale mám v plánu nějakou zajímavou úpravu hejka. Každopádně za uložení recept rozhodně stojí...:-p

Mňam :-p:-p :yes:

Jani, to je fofr, teď jsem tam dala poslední fotku.:-) Na candáty je mistr můj otec. Letos jich má na kontě už 20. Mamča ryby nejí, takže ani neupravuje a my jsme moc rádi, že čerstvé ryby poměrně často dostáváme.:-p A ty brambory bych mohla klidně i samotné.;-) Díky za bodík!

Andreo, to je nádhera!!! A ty brambory ve slupce bych si hned dala!! Jen nevím, kde vzít candáta:-), nikdo v rodině nerybaří. No, mrknu se zítra:-p;-):yes:

Tématické fráze:
candát recepty, pečený candát v troubě, uprava candata, jak upravit candáta, pečený candát, kuchyňská úprava candáta, candat, ryba na másle se zeleninou, candát úprava, recept na úpravu candáta, candat v troube, candát recept, candát pečený v troubě, candát pečený, candát na másle, recepty candát, recept na candáta, zelenina na másle, recept candát, recepty ryby candát

Suroviny:
candát, koření na ryby, olej olivový, směs zeleninová mražená, máslo, sůl

Přidat fotografie receptu