Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kořeněné citronové kuře

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kuře, nebo kuřecí díly (stehna a pod) si osušíme a pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli stát. Krok 2: Pak potřeme kůrou z jednoho citronu, osolíme, posypeme provensálským kořením, majoránkou, přidáme do pekáče 4 stroužky celého česneku a pečeme dozlatova.

Zveřejněno 4. 10. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj- včerejší Babicovy dobroty. Ingredience jsem malinko pozměnila

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kořeněné citronové kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l5zr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kořeněné citronové kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l5zr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Citronová šťáva maso úžasně zjemní :yes:

Já osobně mám jeden recept na kuře, kam se přidává citron a je to vynikající. Pár kapek citronu dokáže udělat s jídlem divy. :yes:

Děkuji;-)

Jani, ať už tenhle recept pustil do světa Babica, či kdosi jiný před pěti lety, anebo před rokem a půl, já dávám bod tobě.:yes: Babicu sice nesleduju, ale je možné, že kdybych tento díl viděla, budu se citrónovým kuřetem inspirovat už pro koření, které v něm je.:-)

Vůbec nevím co se tu řeší:-O,recept je tu dán i s pěknými fotečkami a jestli je jeho autorem jakýsi Babica,nebo Božetěch z Horní Dolní je snad úplně jedno;-).Důležité je,že je jídlo chutné a dobře vypadající.Alenaa:-)mě to z vaší strany přijde jen jako reakce proti němu(Babicovi) a ne proti receptu;-).Koření ať si dá každý dle chuti,nebo dispozic a všichni budou spokojení,ne?A s tím psaním názoru-myslím že se tu přímo proti vám nikdo neohradil,jen každý připsal ten svůj názor;-).

alenaaa - moje poslední připomínka - takže kdo nesouhlasí s tvým komentářem je prostě špatný. Protože jsi KALKULANTKA, rozumiš všemu a Tudíž jen ty máš správné komentáře a ostatní musí tebou souhlasit.:-//:-// Zajímavá logika. Jen na okraj, nikdy Babica neřekl, že to jsou JEHO RECEPTY!!!!!( a nejsem jeho příznivkyně!!!)
Ale dál už se nevyjadřuju.

Já jsem z oboru, i když ne profi kuchařka, ale kalkulantka, MUSÍM vědět, co se k sobě hodí a co ne, za to jsem placená, a to, co provádí s jídly Babica, je normální hnus a deklasování kuchařského umění! Machr je Pohlreich, to řekne každý pořádný kuchař. Škoda, že se sem nesmí psát pravda, ani svůj názor, honem všichni protestují. A recept na Dámu? Proč bych ho tam nedala, když napíši zdroj původu? Tymián - to suché koření je naprosto jiné chuti, než čerstvý, dokud jsem nevyzkoušela, nevěřila jsem, dříve jsem ho nikam nepoužívala, od doby, co mám svůj čerstvý, dělám s ním i jiná jídla.

Děkuji za bodíky:-)

citronova stava je dominantna v greckej kuchyni a mne grecka kuchyna velmi chuti..paradaxone okrem narodneho jedla gyrosu a narodneho pitia ouza;-), viem ako toto jedlo chuti, ci to varil ten, ci pred 10 rokmi onen, ci teraz jana r. .. a preto davam +

Včera mě to taky zaujalo.Taky si z receptů tady vyberu a když mi nějaké koření nesedí nebo ho nemám použiju oblíbené a o tom to je přece.Improvizace není na škodu.Jani posílám bodík.:-p:yes:

A máš pravdu, Jano, já jsem ochutnala jen šťávu, ale doma se olizovali.;-)

Také si myslím, že každý volí koření, které mu chutná. Je pravda, že co chutná jednomu, nemusí chutnat druhému. Já četla podobný recept a zese s jiným kořením, než uvádí alenaaa..byl doplněný oregánem. Jak sama alenaa přiznala, četla ho někde před pěti lety a vložila ho na Dámu před rokem a půl a také ji nikdo nepodezírá, že vykrádala recept. Málokdo z nás tu má opravdu svůj vlastní recept a většina podobných se liší právě v koření, které kdo má rád, v gramáži přísad nebo doplněním nějaké ingredience. A o tom to tu je, vyzkoušet i vlastní chuťový doplněk a pokud mi to chutná, podělit se o to s jinými, ať posoudí sami. Já osobně bych tu nevložila recept( a věřím, že ani Jana), který by mi nechutnal.

Komentáře se mění v diskusi typu: " nemám rád šmouly " jen tak dál je moc pěkné pozorovat jak do sebe ženský tepou. Jo a koření je na tom světě tolik,aby si každej vybral dle svého gusta. Zdarec womanky:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Já si taky myslím, že je jedno, kdo ten recept dal a každý máme jiné koření v oblibě. Byla by to dost nuda dávat jedno a totéž koření. Tymián, provensálské i majoránku miluju, manžel odmítá provensálské ... stačí udělat kompromis ;-);-) a určitě nebudu vnucovat nikomu, co je správná směs koření a co ne :-) A když je někdo prodavač, tak musí být nutně špatný kuchař????:-O:-O:-O - tím myslím, že autorka zdůraznila ne Babicu, ale povolání :-(:-(

až na to kořeni super ale každemu chutna něco jineho :-)

Tématické fráze:
citronové kuře, pohlreich recepty, citronové kuře-babicovy dobroty, babicovo kuře, babicovo dobroty, kuře na citronu, pohlreich kuchařka, citronové kuře podle pohlreicha, recepty pohlreich, kuře na citrónu pohlreich, kuře pohlreich, citronové kuře recept, citrónové kuře babica, recept na citronové kuře, babicovo recepty, pohlreich kuře, kuchařka pohlreich, tymián citronový, babicovy dobroty kure na citronu, babicovy dobroty citronové kuře

Suroviny:
kuře, koření provensálské, citron, majoránka, sůl, česnek

Přidat fotografie receptu