Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládovo-mátové koláčky

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 690 kJ /
2 316 kcal
Bílkoviny35,92 g
Tuky144,56 g
Vláknina20,75 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 384 mg
Sůl0,89 g
Sacharidy207,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka oloupeme a stejně jako čokoládu nahrubo nastrouháme. Smícháme s měkkým tvarohem a jemně sekanou mátou. Krok 2: Listové těsto vyválíme a rozkrájíme na čtverce. Okraje srolujeme a vytvoříme jakési "koláčky". Krok 3: Dno posypeme strouhankou, naplníme jablečnou směsí, okraje potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě, předehřáté na 230°C asi 20 minut.

Zveřejněno 4. 10. 2009

Poznámka autorky Eliza

Koláčky chutí velmi připomínají bonbóny - čokoládové peprmintky.

Recept původně pochází z www.labužník, pouze jsem ho mírně pozměnila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládovo-mátové koláčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oQD3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládovo-mátové koláčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oQD3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

vyskusala som uz davno a vcera prislo na repete. Pouzivam mliecnu cokoladu a musela som to hodne pocukrovat, ja sladke uz vynechavam skoro uplne a tak som si myslela, ze budem na sladku chut *vnimavejsia*, ale nejako sa mi malilo. Eliza dakujem, za tento recept, robila som sice len 2x,urobim aj 3x a 4...5... atd. V case ked si recept vkladala, bol tak velmi zvlastny, ze som si ho zapamatala doteraz.
Napln balim *maslickovou technikou* a robila som ju trosku inymi pomermi.
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=4750

vyskušám množí se mi citronová máta :) tak se musí použít:)

Děkuji za připomenutí, měla jsem to přepsané ručně už s úpravami a ta paměť...:-8 Hned to napravím, Ď. :-)

Bejvá tady dobrým zvykem uvádět zdroj receptu. I když sis recept upravila, nápad máš z Labužníka tady- kuk www.labuznik.com/recipe.php?ID=27804. Náhodou jsem si tenhle recept taky oblíbila, takže mě to hned praštilo do očí bono- Elizo!

Václave, moc mě těší, že jsi recept tak rychle vyzkoušel a děkuji za krásnou fotku. :-) Pravda je, že ty máš opravdu koláčky, zatímco já jsem se s tím moc nemazlila a nadělala jsem "koláče", z jednoho plátu těsta 8 kusů (asi 10 cm v průměru) proto jsem je pekla déle. Nejspíš to do receptu doplním. Nebo mi špatně peče trouba, je jí už přes deset let, chudince...:-/.
Jsem ráda, že chutná!!

Eli, chuťově výborný. Jen při 230°C jsem to měl za 10 minut skoro černý. Další plech jsem pekl na necelých 200 a jablka se líp rozpekly. Ale fakt super receptík.:yes:
Přidávám foto.

Elizo to vypadá skutečně krásně a vůbec to neznám a peprmintky jsem milovala,:-p:-)):-ptakže bodík letí a vyzkouším:-)):-p

Já jsem chodila v Itáli na mátovou zmrzlinu s kousky čokolády, na té jsem vyloženě ujížděla:-8:-8 A peču ráda, takže ukládám, nějaká máta mi na chalupě ještě zbyla;-):-p

Jendo, jablka myslím Goldeny ap. a sladké je to dostatečně - nezapomeň, že je tam 200 g čokolády! Já dávám mléčnou, i když vím, že hořká je kvalitnější... Jenže v domácnosti s dětmi se nachází povětšinou ta sladší...;-) Pokud použiješ mléčnou čokoládu, žádný cukr nepřidávej, bylo by to jako "cumel". K hořké bych dala maximálně lžíci, ale možná ani to ne...
Těším se na tvoje fotečky!!

Eli, zajímavý recept, už mám v oblíbených:-). Strouhaná jablka mám fixovaná na mletou skořici;-). S mátou to bude určitě zajímavé, ale chybí mi tam cukr. Zelenými jablky myslíš nedozralá jablka nebo Goldeny a podobné odrůdy?

Díky za ohlasy a body. Tyhle koláčky dělám vždy jen z čerstvé máty a teď jsem si ji přivezla z chalupy. Nějaké sušené náhražky nemají vůbec smysl a musím říct, že ani máta ze supermarketu takovou parádu nenadělá.
Sladké moc nemusím a nejím a peču poměrně zřídka. Kolikrát z toho "zřídka" ani neochutnám, ale tohle je něco jiného :-p. Připomíná mi to totiž dětství - naše máma nám nikdy ze zásady nekupovala bonbóny a když jsem jednou za čas měla chuť na něco sladkého, dala mi ze své kabelky peprmintový čokoládový bonbón (měla je tam snad pořád...:-) ). Těšila jsem se, že až budu velká, koupím si jich celý pytlík a sním je na posezení...:-D No, nikdy k tomu nedošlo, ale tyhle koláčky mi tu chuť dětství jednou za čas vynahradí...;-)

Tak to mne zaujalo..moc! Vyzkouším také:yes:2.

Já zas miluju mátu s čokoládou a jablka, už jsem někde podobnou kombinaci jedla :-*:-*:-p:-p:yes::yes:Takže to musí být výborné

a to je sakra zaujimave....rozhodne vyskusam....rozhodne!

Tématické fráze:
matove cukrovi, domácí mátové bonbóny, čokoládové bonbony recept, mátové recepty, mátové bonbony recept, mátové řezy, cukroví s mátou, matova buchta, mátové bonbony, matovy kolacek, domácí mátove sušenky recept, matovy moucnik, recepty z matou, matova napln do moucniku, domaci matova napln, matova buchta recept, moučník s mátou, mátové, čokoládové mufiny s mátou, recepty s mátou

Suroviny:
těsto listové, tvaroh měkký, jablko zelené, čokoláda, máta čerstvá, strouhanka, vejce

Přidat fotografie receptu