Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pangasius s čerstvým zázvorem

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Filety ryby osušíme, vetřeme sůl, pepř a potřeme slabou vrstvou čerstvého jemně strouhaného zázvoru. Necháme cca 30 minut odležet. Krok 2: Poté vkládáme do vrstvy rozpáleného oleje a to směs 5O/5O olivový/slunečnicový. Opékáme do zlata a jako příloha opékané bramborové penízky.

Zveřejněno 4. 10. 2009

Poznámka autora Colombo65

Čerstvý strouhaný zázvor udělá s rybou neskutečný chuťový zážitek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pangasius s čerstvým zázvorem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yrRP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pangasius s čerstvým zázvorem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yrRP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

Otíku, zázvor je moje oblíbené koření a věřím, že na rybě to může být chuťový zážitek, ještě mě to nenapadlo a musím to napravit tím, že to vyzkouším i když na jiné rybě než Pangas. nevím, ale asi mi tento recept nějak unikl;-) Dávám ti 5.bod:yes:

Paráda a Ď za foto;-);-);-)

Otto, dneska jsem dělala něco velmi podobného a teď vidím tvůj recept a tak málo reakcí :-O použila jsem aljašskou tresku, trochu okořenila kořením na ryby, potřela čerstvým zázvorem jako ty (jen ne celý kořen, na 4 filety asi 4cm, ale filety měly celkem 400g, takže na 1kg bych dala také více), pokladla bohatě čerstvě nasekaným tymiánem, vynechala kmín a pepř, srolovala, zpevnila párátkem a po odležení orestovala na troše oleje, přikryla a nechala cca 5 min. "dojít". Super jídlo, přidávám veliký bod a fotky.:yes:

Určitě vyzkouším.:yes:

Já si naopak myslím, že když se to nepřežene s množstvím zázvoru, tak to může být zajímavé:-p Pipre máš velkou zodpověnost ;-):-p:-D:yes:

Také jsem docela rozpačitá nad kombinací jemná ryba - chuťově dominantní zázvor... Ale uvidíme, co na to zítra Pipre. Novým chutím se rozhodně nebráním, takže recept ukládám. Ovšem brambůrky jsou :yes::yes::-p - asi takové...;-)

Zkuste přidat kousek zázvoru do klasického hovězího vývaru-super.Jinak mně osobně k pangáskovi moc nepasuje, přebije absolutně chuť jemného masa(což pro někoho může být plus).

Zázvor mám, rybu také a zítra udělám:-) Moc mne to láká a dávám bodík za tip i krásné fotky:yes:2.

No, zázvor trochu pálí, že? Vím, že jsem nedávno měla červenou řepu se zázvorem a šla mi huba upadnout:-D, ale já mám pikantnost ráda a určitě ho vyzkouším, už proto, že pangsius je má oblíbená ryba.;-):yes: A ty brambory k tomu, to je božská mana!:-p

Tématické fráze:
ryba na zazvoru, pangasius dolnooký, ryba se zázvorem, pangas dolnooký, ryba zázvor, zazvor recepty, pangas dolnooký recept, zmrazená ryba pangeas, pangas dolnooký recepty, pangasius příloha, priprava pangeas, ryba pangasis, pangasis, ryba zazvor recept, zázvor, pangasius guláš, pangas recepty, recept treska se zázvorem, treska se zázvorem, treska na zazvoru

Suroviny:
pangasius, zázvor čerstvý, sůl, pepř, kmín celý, olej

Přidat fotografie receptu