Škvarkové pagáčky
Škvarkové pagáčky jsou tradiční pečivo, pocházející ze Slovenska, které příjemně provoní vaši kuchyni. Jsou vláčné, křupavé a plné chuti, skvělé k pivu i na slavnostní stůl. Vyzkoušejte tento osvědčený recept.
Postup přípravy
Krok 1: Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr, lžíci mouky, rozmícháme a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Do mísy prosejeme zbylou mouku, osolíme ji, nalijeme kvásek, přidáme rozehřáté sádlo, škvarky a žloutky a vypracujeme vláčné těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme nakynout.
Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 200 °C.
Krok 4: Vykynuté těsto prohněteme, vyválíme na pomoučeném vále na placku asi 2 cm silnou.
Krok 5: Z placky vykrájíme skleničkou (nebo formičkou) kolečka a naskládáme je na plech.
Krok 6: Každé kolečko několikrát propíchneme špejlí a necháme ještě kynout.
Krok 7: Plech vložíme do předehřáté trouby a pagáčky pečeme při 200 °C zhruba 15-20 minut dozlatova.
Zveřejněno 22. 6. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škvarkové pagáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82O02
Moje poznámka
Škvarkové pagáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82O02
Nejnovější recepty
Mrkvová bábovka
Přidáno před 4 hodinami
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno před 7 hodinami
Směs mořských plodů obalená a smažená
Přidáno před 12 hodinami
Pomazánka ze sýrů a šunky
Přidáno před 22 hodinami
Křenová pomazánka se sýrem
Přidáno 6. 10. 2025 16:00:03
Koláč z lišek
Přidáno 6. 10. 2025 14:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mrkvovo-česneková polévka
Valis před 5 minutami
Koláč s hruškami
Jessie před 1 hodinou
Pomazánka z vepřového masa
iveta.kroul před 2 hodinami
Pikantní kuřecí maso na zelenině
Danoouch před 2 hodinami
Kuskus s mletým masem
vendycervenkova před 3 hodinami
Květáková polévka s vločkami a čerstvou majoránkou
wimra před 3 hodinami
Výborný rychlý makovec
Kottatko před 4 hodinami
Dušená kapusta na slanině
Mormon před 5 hodinami
Domácí noky zapečené s lososem a špenátem
TondaJ před 6 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Jindriskas před 6 hodinami
Suroviny:
mléko,
droždí čerstvé,
cukr,
mouka polohrubá,
sůl,
sádlo,
škvarky,
žloutek
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.