Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík se sušenými rajčaty

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 406 kJ /
575 kcal
Bílkoviny2,12 g
Tuky50,20 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 61 mg
Sodík 805 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy5,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso osolíme, opepříme a namažeme dijonskou hořčicí. Kousky na roládky poklademe anglickou slaninou, zavineme a spíchneme špejlí nebo jehlou na závitky. Krok 2: Na pánvi si rozehřejeme olej s máslem a maso zprudka opečeme. Přendáme do pekáčku, podlijeme vínem, přidáme rajčata, větvičky tymiánu (nebo trochu sušeného), přikryjeme a pečeme v troubě doměkka. Krok 3: Je-li potřeba, podléváme vodou nebo ještě vínem. Když je maso skoro hotové, pekáček odkryjeme a pečeme dozlatova.

Zveřejněno 9. 10. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík se sušenými rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l5Ar

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík se sušenými rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l5Ar

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Včera jsem tenhle recept vyzkoušela a vážně báječná dobrota, všichni se olizovali až za ušima :-p

To je krááása!!!:-p:-)

Maris, přepychová fotka a bezvadný recept. Už je uložený.+:yes::-D

Maris, ta fotka je tak luxusní, že to jídlo z ní doslova "voní" :-p:-p. Nebudu se opakovat... A nebo budu :-) - jsi talent!! Kuchařský i fotografický:-!

Tak toto musí byť:-p:-pŠkoda,že tu sa králik skoro nedá zohnať a tie sušené rajčiny...neviem,možno niekde v Tescu.Králika som dostala minulý rok od kamaráta a bol taký chudý,že by ozaj na tie roládky nebolo mäso,ako písala Jana R.Takúto špecialitu by som si ale určite dala hneď,napríklad niekde v reštaurácii a fotky sú nááádherné ako vždy:yes:9.bod:-)

maris - náááádhera.:-p:yes::yes: +;-)

Maruška výborný recept, asi si budem musieť kúpiť králika;-)

Maris, také mně se recept moc líbí a dávám bodík:yes:7.

Mnam.:-p Udelal jsem si prave kafe a vim, ze to neni zrovna nejlepsi souhra chuti, ale vazne bych si dala i s tou kavou:yes:

moje nervy maris.....to je fakt uzasny recept...a to foto:yes::yes::yes::yes: na topkach je viac vynikajucich fotografov, ale ty si proste ....nedostizna....

Moc děkuju :-)). Jani, spagetko, já jsem měla domácího králíka a na něm bylo masa dost.;-)

maris, já se taky vracím s bodíkem! promííň:-!:-8:yes::yes::yes:

Maris, moc hezký recept a kouzelné foto:yes::yes::-). Posílám druhý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

No, taky si myslím:-D. Teď fakt sehnat dobře vykrmeného králíka, to je skoro nadlidský výkon. V Albertu to nejsou králíci, ale dostihoví koně:-D:-))vychrtliny!:-D

Jani, to jsou takové jako dva plátky, které jsou vlastně pod hřbetem, já fakt nevím, jak bych to popsala, kdysi to občas prodávali i v Ryby drůbež zvěřina a mám právě dojem, že se to jmenovalo Králičí roládky. :-)

Maris, to je příjemné takhle po ránu ...:-*:-*:-p:-p:-D:yes: Jani, pokud máš sdobře vykrmeného králíka, tak masa tam má dost ... ovšem co jsem viděla včera u nás v Albertu by stačilo tatak na polívku :-S:-S, což už ovšem Maris neovlivní :-D:-D
Jinak díky klukům :yes: jsem hned šikovně klikla na Nové receptíky, je to pohodlné :yes::yes:

Moc hezké, maris, jen nevím, na tom hřbetě je tolik masa na roládky? Já bych z toho měla určitě hadry:-))! To vykosťování, to je pro mne děs. Králíka mám moc ráda a v každé podobě.:-p:yes:

Tématické fráze:
recepty se sušenými rajčaty, králík na sušených rajčatech, vykošťování králíka, roladky z kralika, maso se sušenými rajčaty, králík hřbet, králičí roláda se sušenými rajčaty, králík na rajčatech, králičí hřbet se sušenými rajčaty, králičí roládky se sušenými rajčaty, králík recepty, roladky se susenymi rajcaty, recept na králíka, králíčí závitek se sušenými rajčaty, pečený králík na rajčatech, kralici kousky se susenymi rajcaty, králík v tescu, postup při vykošťování králíka, králík v těstíčku, postup vykošťování králíka

Suroviny:
králík, rajče sušené v oleji, víno bílé suché, hořčice dijonská, slanina anglická, sůl, pepř, tymián čerstvý, olej olivový, máslo, maso

Přidat fotografie receptu