Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masová sekaná v tukové bláně

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 491 kJ /
834 kcal
Bílkoviny118,25 g
Tuky36,24 g
Vláknina3,10 g
Cholesterol 843 mg
Sodík 454 mg
Sůl0,92 g
Sacharidy8,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso smícháme se všemi surovinami a řádně propracujeme v celistvou hmotu. Krok 2: Vytvoříme tzv. "šišku" a obalíme vepřovou tukovou blánou. Krok 3: Pečeme bez podlévání cca 45 minut. Podáváme s okurkou a chlebem. Sekaná je zcela bez obsaženého pečiva ( rohlíků nebo strouhanky - proto v názvu masová)

Zveřejněno 9. 10. 2009

Poznámka autora Colombo65

Vepřová tuková blána je výborná, jelikož Vám sekaná nepopraská, drží tvar a není potřeba se o ni během pečení starat, protože se díky bláně sama promašťuje během pečení. Já ji mám od řezníka - stačí se s ním domluvit. Je dobré si ji nařezat na potřebné kusy a před zmrazením pořádně proprat. v octové vodě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masová sekaná v tukové bláně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qYJG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masová sekaná v tukové bláně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qYJG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Sekanou v tukové bláně máme nejraději. Přidávám s dovolením foto..:-K

už jsou v troubě dvě šišky...dovnitř jsem dala vejce natvrdo, kapii, kousek uzeného...bránice bezva věc, krásně to drží pokupě...snad nepraskne....semtam nato kouknu...ale jak je výše psáno bránice sekanou sama promašťuje...

Sekačka je nádherná a k nakousnutí.:-p:-p:yes: Blánu mají v Makru.Moc vítám,že je sekaná bez strouhanky .:-):yes:

jééžišku:-O:-O:-Oco jsem komu udělala:-O:-?:-?Colombo potřetí:-O:-!:-p;-):-D:-D:-D
jdu raději spát:-D:-K:yes:

Colombo, kde v Brně tu blánu kupuješ?

Asi to tak bude !!!:yes::yes::yes:

Colombo :yes::yes: Sekanou v této bláně prodávají u nás v řeznictví pod názvem "Babiččina sekaná". Ta tvoje vypadá opravdu báječně.:-p +;-)

Já bych řekla, že pokud se nemýlím, tak Colombo myslí tukovou blánou bránici, neboli "košilku", jak to tady někdo zmiňoval. Nebo se pletu, Otíku?

Klára Tomášů 14. 6. 2016 13:09
Jana Remkova: Za bránci je to často chybně považováno, nicméně, snad všichni víme, že bránice je orgán- sval, jen to nekoho hned netrkne, protoze nad tim nepřemýšlí...:-) nicméně je to pobřišnice, která právě pár orgánů drží tam, kde mají bejt..:))) ...a když si nebudete pamatovat, vždycky stačí říct tukovou síťku, blánu, košilku..:)))))

Páni, ta sekaná vypadá skvěle:yes::yes::-p A také krásná fotka:yes: ..Po té tukové bláně se opravdu pozeptám. A bodík je jasný:yes:1.

S blánou jsem se tedy ještě nesetkala, ale asi to bude dobrý pomocník, musím mrknout, co to je.;-):-p:yes:

Tématické fráze:
sekaná v bránici, veprova sekana, babiččina sekaná, sekaná, babičina sekaná, blana na sekanou, babiččiny recepty sekaná, domácí sekaná v branici, domácí sekaná jak od řezníka, domácí vepřová sekaná, sekana v necu, sekaná bez strouhanky, vepřová sekaná recept, výborná sekaná, vepřová blána, babiččina sekaná z mletého masa recept, sekaná bez rohlíku, babiččina sekaná recept, sekaná pečená v bláně, recept na sekanou

Suroviny:
maso mleté mix, vejce, koření na mleté maso, paprika sušená sladká, česnek, blána tuková vepřová, majoránka, pepř

Přidat fotografie receptu