Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavé kuřecí řízečky

Nejlepší řízky jsou ty dozlatova upečené s křupavou krustičkou. Vynechte klasický trojobal a zkuste kuřecí maso obalit v těstíčku s kypřícím práškem a octem. Právě toto těsto se postará o dokonalé křupnutí při každém soustu.

Hodnocení receptu je 5,0 (53×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min bez doby odležení

50 min (50 min příprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1

4

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 405 kJ /
2 248 kcal
Bílkoviny340,35 g
Tuky21,00 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 770 mg
Sodík 928 mg
Sůl3,16 g
Sacharidy172,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso naklepeme a rozdělíme na menší kousky (asi 3 z jednoho plátku). Krok 2: Osolíme, opepříme, posypeme granulovaným česnekem (můžeme samozřejmě použít čerstvý rozetřený) a necháme odležet. Krok 3: Smícháme mouky, kypřící prášek, ocet a přidáme tolik studené vody, aby vzniklo těstíčko, husté jako na lívance. Krok 4: Maso namáčíme v těstíčku a smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.

Zveřejněno 17. 10. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé kuřecí řízečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ANqO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé kuřecí řízečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ANqO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

:-)<3:yes::-K

SilviaD: proto by bylo fajn vse polopate psat do postupu. Ach jo. To je vecna potiz s recepty.

Janja: Dávala ste mäso pred tým ako išlo do cestíčku do hladkej múky? Ja jemne obalím múkou a potom do cestíčka. Zatiaľ vždy zostalo cestíčko na mäse.

Nevím,kde se stala chyba :-( , ale řízečky se přichytávaly, obal opadával a nasály hodně tuku...... přestože mám velmi dobrou pánev a s jiným smažením problémy nejsou. Použila jsem hladkou kukuřičnou mouku, ostatní jak je uvedeno v předpise. Maso nebylo kuřecí, ale krůtí. Vypadá to, že jsem jediná, která měla s touto dobrotou potíže ;-(

naprosto luksusní řízky:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8

Františka 22. 2. 2015 09:16
Martin:

Zaujaly mě tyhle řízečky. :-p Protože nemám zkušenosti z kukuř. moukou, tak jsem si informace vyhledala na internetu. Tam jsem se dozvěděla, že existuje kukuřič. mouka hladká, hrubá i polohrubá. :-O Jakou kukuřiční mouku si mám koupit na obalování řízků? Předpokládám, že asi kukuřiční mouku HLADKOU? Poradíte mi? :-K

Martin: Teď jsem opisovala recept ségře, která touží po křupavém obalu na mase (jako z "číny") a teprve jsem si všimla dotazu...Omlouvám se.
Tak pozdě, ale přece: Kukuřičnou mouku si raději pořiď, je jí tam víc než pšeničné a bez ní by to asi bylo dobré, ale nikoli křupavé. ;-)

Když nemám kukuřičnou mouku, mám dát jenom hladkou nebo kombinovat třeba s polohrubou? děkuji

Včera jsme měli na oběd s bramborovou kašičkou a zeleninovým salátem a bylo to výborné. Já jsem maso nakořenila grilovacím pálivým kořením, což dělávám do těstíčkových řízků /nebo jakýmkoliv jiným kořením/. Těstíčko super křupavé a celkově to fakt bylo moc dobré. Díky a bod :-K:-):yes:

Elizo, tuto do života převedenou chemickou reakci musím vyzkoušet ;-) - vliv reakce kyselého octa a zásaditého přášku do pečiva je mi jasný, doufám, že společně nebudou fungovat jako katalyzátor ;-):-D:-D:-D:yes:

Tento recept mě zaujal vyndala jsem řízky z mrazáku a večer to vyzkouším.Už se těším.

Jani, díky za realizaci, to mě vždycky potěší nejvíc. Jsem ráda, že chutnalo!!! :-)

Dneska jsme měli k obědu a bylo to Mňam,Mňam,Mňam:yes:
Posílám 8bod:-K

Tedy děvčata,já koukám:-O.Ten rozbor od Iljusi,paráda:yes:Já dávám ocet do brambor.knedlíků a jsou suprovní.
Tenhle recept si ukládám a posílám bodíka jak pro Elizu,tak pro Iljusu:yes:;-)

Tématické fráze:
kuřecí řízečky, testicko na kureci rizecky, čínské kuřecí řízečky, čínské řízečky, kureci rizecky v testicku, kuřecí řízečky v troubě, kuřecí mini řízečky v těstíčku, obalované kuřecí řízečky recept, čínské křupavé kuře, kuřecí řízečky z kfc, křupavé kuře, kuřecí řízečky recepty, kuřecí řízečky z trouby, křupavé kuřecí řízky, krupave testicko, rizecky, rizecky v troube, křupavé kuře z kfc recept, řízečky z trouby, křupavé kuře recept

Suroviny:
prsa kuřecí, mouka kukuřičná, mouka hladká, kypřící prášek, ocet, voda, sůl, pepř, česnek granulovaný, olej

Přidat fotografie receptu