Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Candát v sýrovém těstíčku

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 824 kJ /
1 153 kcal
Bílkoviny145,84 g
Tuky55,88 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 2,44 g
Sůl5,99 g
Sacharidy16,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety z candáta osolíme a nakrájíme na menší porce. Krok 2: Z vajec, hladké mouky, mléka a nastrouhaného sýru vyšleháme tak akorát husté těstíčko, tak aby nám dobře drželo na porci candáta. Krok 3: Porce candáta obalené těstíčkem vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme do křupavo-zlatava. Podáváme s opékaným bramborem a tatarkou.

Zveřejněno 17. 10. 2009

Poznámka autora Colombo65

Candát je jediná ryba,která není vůbec cítit,rybou, ale zase je cenově dosti náročná, ale co dnes není drahé. Tohoto candáta jsem si chytnul sám a tak jsem si i s rodinou velmi pochutnal.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát v sýrovém těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L76w

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát v sýrovém těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L76w

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Colombo65: Nejspíš reakce na komentář Elizy, kde píše, že ho má v mrazáku, jinak taky dost dobře nechápu....ale ukládámj, aspoň se připomněl ;-):-p:yes:

... nechápu o jakém mražení je tady řeč:-//

Nechci Vám do toho nějak mluvit,ale když už takové maso,tak je lepší aby neprošlo mrazem.Je škoda takové maso takto zkazit:-((

Mňááám. Tak teď už jen toho candáta. :yes::yes:

Když tatínek žil(zemřel před 1a1/2 rokem) tak jsme se Lipenských candátů mohli i přejíst-chytal ryby a byl vášnivý rybář. Je to bohužel pryč, chybí nám to a opravdu candát je ze sladkovodních ryb 1 :-!,tu chuť si budu dlouho pamatovat. Oťásku, ty máš bod jako hrom:yes:

Souhlasím s Janou R. - candát je jedna z nejchutnějších ryb.:-p Bod!:yes:

Pozor, kupujte na výlovech rybníků, tam je cena nižší. V obchodě stojí kilo živé váhy cca 270,-Kč a ta cena je podobná i u sumce, štiky a úhoře !:-*

Otto, zrovna jsem minulý týden koupila na týdenním nákupu v Kauflandu candáta a když jsem prohlížela pokladní blok, docela jsem byla zaskočená...;-) Já to vždycky tak procházím, házím do vozíku, co se mi líbí a pak se nestačím divit :-)):-D
Takže ho mám v mrazáku a dost možná se inspiruji tvým receptem, vypadá báječně :-p a fotky jsou také skvělé.

Otíku, candátek navíc by nebyl? To je jedna z nejlepších ryb, jaké znám. Takže veliký plus ode mne!:yes:

:-K

Tématické fráze:
candát recepty, candat, sýrové těstíčko, candát recept, candát smažený v těstíčku recept, ryba v sýrovém těstíčku, příprava sumce, ryba v těstíčku, obalovaný candát, recept na sumce, sumec v těstíčku, ryby v těstíčku, candát cena, sumec recepty, cena candáta, recepty candát, testicko na ryby, recept candát, recept na candáta, smažený candát ve vinném těstíčku

Suroviny:
candát, vejce, sýr eidam, mouka hladká, olej, sůl, mléko

Přidat fotografie receptu