Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pyrenejský cibulový chléb

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

loribert loribert

Snadný

Suroviny

Porce: 6-8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 942 kJ /
3 571 kcal
Bílkoviny144,50 g
Tuky118,13 g
Vláknina22,80 g
Cholesterol 335 mg
Sodík 5,11 g
Sůl12,00 g
Sacharidy471,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme hladké těsto a necháme kynout na teplém místě na dvojnásobnou velikost. 100 g másla a 1 sáček cibulové polévky smícháme dohromady a natřeme na tĕsto, které jsme vyváleli na 30x50 cm, z úzké strany srolujeme a nakrájíme na 3 cm silné platy, které položíme tĕsnĕ vedle sebe na pečicí papír do kulaté dortové formy a necháme 20 minut ještĕ kynout. Krok 2: Pečeme v předehřáte troubĕ caa 25 minut při teplotě 200˚C.

Zveřejněno 17. 10. 2009

Poznámka autorky loribert

Zkuste, je moc dobrý. Až ho budu zase dĕlat, vyfotím a vložím fota ,-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pyrenejský cibulový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P7mw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pyrenejský cibulový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P7mw

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

:-O:-p:-K:yes:

Dekuji, Gabino, za fotky!!;-) Presne tak ten chleb delam jak na obrazku a tesi mne, ze chutnal!! My ho vzdy snime skoro na pozezeni, tak nam chutna:-):-K

Včera jsem upekla a už je víc než půlka pryč. Měla jsem nejdřív obavy, že je tam moc droždí a jak to dopadne s tím sýrem (dala jsem Maratoec + sušenou celerovou nať), ale těsto se krásně vymíchalo i nakynulo. Po upečení je úžasně vláčné :yes: Fotečku přidám o víkendu a posílám bodík. Švagr prohlásil "toto mi musíš péct často, je to vynikající" :yes:

A ten recept mám už hodně dlouho, pochází z takové malé knížečky s recepty firmy MAGGI (kdysi je rozdávali jako reklamu v marketech)

Tak ten chléb se může dĕlat i tak, že se podélne rozřízne, tím vzniknou 2 chleby, které se pečou na plechu vedle sebe. Ty jsem uz taky dĕlala. Jsou pak ve formě takové jak *vĕjíř*. Poslední dobou je dĕlam tak jak v receptu, pokládam je řeznou stranou na papír do formy a peču. ;-):-)

Jani, to určite, ja som ho tam dnes objavila tiež.
Bolo by vhodné uviesť autora.

No, Magdalenko, vypadá to hodně zajímavě, že?

Ja som sa s ním stretla na Dáme...práve som uvažovala, že ho vyskúšam.
http://www.dama.cz/vareni/recept.php?d=5227

Tak to bych opravdu ráda viděla, člověk to má hned chuť vyzkoušet. To fakt vypadá zajímavě:-p

Tématické fráze:
cibulový chléb, cibulový chleb recept, pečící forma na chléb, italský cibulový chléb, cibulový páj, cibulový chleba, chléb cibulový, recept na cibulový chléb, bramborový chléb s cibulí, pečící formy na chleba, pečící forma na chleba, pečící formy na chléb, chleba cibulový, domácí cibulový chléb, cibulový chléb domácí pekárna, cibulový chléb, cibulovýpáj, páj cibulový, cibulová hleba, cibulový chléb remoska

Suroviny:
droždí sušené, voda, sýr tavený, cukr, sůl, mouka, máslo, polévka cibulová instantní

Přidat fotografie receptu