Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Staročeská roštěná

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 702 kJ /
407 kcal
Bílkoviny43,18 g
Tuky15,21 g
Vláknina7,16 g
Cholesterol 130 mg
Sodík 2,23 g
Sůl4,60 g
Sacharidy21,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso naklepeme, nařízneme okraje, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí a posypeme křenem. Na plátky poklademe nudličky uzeného masa (uvařeného), zavineme, spíchneme kovovými jehlami a obalíme v hladké mouce. Krok 2: V pánvi na oleji necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso a zprudka opečeme ze všech stran. Zasypeme mletou paprikou, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme pod pokličkou doměkka.

Zveřejněno 18. 10. 2009

Poznámka autorky Eliza

Jako přílohu jsem zvolila dušené fazolky na česneku, sypané křenem.

Upraveno podle Recepty pro každý den.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeská roštěná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/718j

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeská roštěná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/718j

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Skoda, ze tady nemame uzene maso:-// Racept vypada laaakave.bodik:yes:

:-p No, Eli, ty když už něco, tak se trápím:-( Ale i tak +!

Eli, hovězí je holt hovězí a křen a to uzené uvnitř tomu dalo jistě tu skvělou chuť!;-) Jak píšeš o ostatních přelivech, tak i s těmi si to umím představit. A slintám! Skvělé!:yes: Bod!:-K

Co na to říct. +:yes::-))

Eli, za voňavý a krásně nafocený recept posílám osmý bodík. :-!:-)):yes::yes::-K

No to je zase nádhera.:-p:-p :yes::yes: +;-)

mooooc pěkné :yes:

Děkuji za tak rychlé pochvaly, jste milé :-). Doufám, že opravdu uvaříte a pochutnáte si - jako my :-p. Chtěla jsem vyzkoušet tu paprikovou omáčku podle původního receptu, je moc dobrá, ale potom mě napadlo, že (jako alternativa) by se paprika dala vynechat a z výpeku udělat třeba jemný smetanový, nebo hořčičný, křenový nebo česnekový přeliv. To by se také chuťově snoubilo :-p.

Eli, to vypadá úžasně, dělám podobně, ale bez křenu a bez fazolek - a ty my máme moc rádi, takže příště podle Tebe a zatím posílám bodík :yes::-p

Eli, krása receptu i fotek se ti pěkně snoubí a docela je to moje parketa, tak tvoje menu přijde určitě na řadu, Jednoznačný bodík:yes:

.. tak toto nepoznam, ale vypada to bajecne a ta priloha t.j. zelene fazolky sa mi velmi pozdava. Posielam bod a na buduci tyzden aj vyskusam

Tématické fráze:
roštěná, roštěná z vepřového masa, hovězí po staročesku, staročeské roštěnky, staročeská kuchařka, hořčičný přeliv, dobrá roštěná, roštěná recept, roštěná s křenem, česnekový přeliv, staročeska roštěnka, rostena z veproveho, menu domů rostena, staročeská hovězí roštěná, hovezi s krenem, rostena na krenu, hovězí roštěná, hovězí maso po staročesku, hovezi na krenu, staročeské recepty

Suroviny:
roštěná hovězí, maso uzené, cibule, hořčice, křen, mouka hladká, olej, paprika sušená sladká, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu