Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí roláda s brokolicí

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 6-8 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 820 kJ /
435 kcal
Bílkoviny23,20 g
Tuky30,35 g
Vláknina1,20 g
Cholesterol 103 mg
Sodík 860 mg
Sůl2,08 g
Sacharidy16,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuře očistíme a od hřbetu vykostíme (kosti použijeme třeba na vývar). Plát masa upravíme do požadovaného tvaru, lehce přes fólii (mikroten.sáček) naklepeme a lehce osolíme. Krok 2: Pak pomažeme hořčicí, poklademe na husto plátky paprikového salámu a na něj narovnáme na kusy nakrájenou syrovou brokolici a na čtvrtky nakrájené žampiony. Na náplň dáme pár hoblinek másla a zeleninu trošku osolíme. Nakonec zeleninu přelijeme smetanou a roládu pevně svineme a omotáme nití. Krok 3: Roládu z obou stran hojně posypeme kořením na kuře a můžeme nechat chvíli odležet. Mezitím si rozehřejeme troubu na 180°C. Krok 4: Na dno pekáče si položíme pár slabých plátku másla, na ně položíme roládu spojem nahoru a bez podlití vložíme do horké trouby. Maso necháme "zatáhnout" (pozor aby se nám nespálilo máslo!), pak roládu obrátíme, podlijeme horkou vodou (do 1/3 výšky masa), pekáč přiklopíme poklicí a dáme zpět do trouby, kterou jsme ztlumili na 175°C. Roládu pečeme za občasného polévání šťávou (dle nutnosti podlévání vodou-já nemusela), asi 45minut. Krok 5: Upečenou roládu vyjmeme stranou, výpek si vydusíme na tuk, vsypeme mouku, pečlivě orestujeme, podlijeme vodou a pečlivě rozmícháme - rozšleháme metličkou (můžeme též šťávu z masa dle potřeby doplnit vodou a zahustit moukou rozmíchanou ve vodě). Pekáč vložíme zpět do horké trouby a šťávu v ní necháme přejít varem - měl by se nám pěkně oddělit tuk od šťávy. Mezitím si můžeme z lehce vychladlé rolády sejmout nit a nakrájet jí na jednotlivé porce. Krok 6: Pak podle chuti šťávu dosolíme a přeléváme s ní porce nakrájené rolády. Jako příloha se hodí bramborová kaše, vař.brambory, nebo rýže. A jako doplněk, je dobrý zelný salát.

Zveřejněno 18. 10. 2009

Poznámka autorky mirca75

Tuhle roládu jsem dělala proto, že nás honila mlsná jak na maso, tak na zeleninu a musím říct,že jsme si na ní moc pochutnali.

Roládu jsem si "umotala" už v pátek odpoledne,pak jsem jí dala do lednice a pekla jsem jí až dnes ráno. Musím přiznat, že za tu dobu do masa krásně prostoupili všechny chutě a bylo jemné, šťavnaté a dobré.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí roláda s brokolicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jZRR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí roláda s brokolicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jZRR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

:yes::yes::yes:

Báro:-)vím,že schopná bys toho byla:-).Zkus juknout tady na ty odkazy a uvidíš,že po prvním zkušebním kuřeti,ti to už půjde pěkně od ruky;-).Já většinou vykošťuji od hřbetu jako Žížala:-),ale od prsou to jde taky;-).Jen si na to vezmeš úzký,delší,ostrý! nožík a pojedeš s ním přímo po kostech.Nic na to tak složitého není a jestli zkusíš,tak mysllím,že mi dáš za pravdu;-).
Elizo:-)u tebe je to určitě taky tak-když vidím co všechno dokážeš z jídla vytvořit,tak tohle pro tebe bude hračka;-).No a u nás je vykošťování kuřete nutnost,protože obchody se tu takovou službou nezabývají:-S.Ale asi je to škoda,spousta lidiček tak přijde o fanové roládky:-p;-):-D.Tady jsou ty odkazy-tak jestli chcete,jukněte:-) http://www.toprecepty.cz/recept/3910-pikantni-kure...,nebo http://www.toprecepty.cz/recept/1899-vykostovanie-....Držím pěsti pro úspěšné vykošťování:yes:.A ještě jednou všem moc díky za krásné pochvaly:-8.

Kuře vykostit také neumím a také to obdivuji. Když je potřeba, kupuji ho už připravené na roládu. Stejně jako bůček, například. Mirča je prostě dobrá, o tom žádná...:yes:

Mirco, mas muj obdiv uz jen za to vykosteni kurete:-) ja jsem to nikdy takhle v celku nedelala a myslim, ze bych toho ani nebyla schopna:-(( Tobe bodik.:yes:

Mirčo, to je parádička:-!:yes: Vše už bylo řečeno kolegyněmi a já posílám bod!:yes::-K

Mirko, opravdu krásné fotky, roládu dělám jen s trošku jinou náplní. Je vynikající. :-)):yes::yes:+

Za pěknou práci odměna v podobě bodíku.:yes:

pro vybusnou - roláda s omeletou http://www.toprecepty.cz/recept/3652-kureci--rolad... :-)

Papričko:-)tak nahraď "špióny":-D něčím co máš ráda,ale pozor nesmí to něco být moc chutově výrazné-od toho je tam už ta brokolico:-p;-).Výbušná:-) ano,udělám klasickou vaječnou omeletu,dám jí na okořeněné maso a pak pokračuji dále...;-).Jinak děkuji moc za krásné komentáře-až se tu červenám:-8.Jste moc hodní:-*.Budu moc ráda,když roládu i vyzkoušíte a pak dáte vědět jak chutnalo:-p;-).A Maris:-)neboj,není vše dokonalé;-):-D:-D.

roláda mne nikdy nezklame, jak v teplém stavu, tak krásná na nářez druhý den ;-)

Miruš, krásná roláda:-p, nemám co dodat k předcházejícím komentářům a posílám sedmý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

ako to myslis mirca75, ze to plnis omeletou...ty si teda urobis normalnu neroztrhanu omeleu a potom ju polozis na plat....ale to je vyborny napad....pretoze raz som chcela dat prazenicu a vytekalo mi to kazdy jednym otvorom...skoro ma vtedy porazilo a tak som s vajickami skoncila...ale ako ta vajecna placka....hm....vyskusame..uvidime...:yes:

Mirčo - já osobně bych vynechala špióny:-(, ale zbytek rodiny by si pošmáknul určitě s nima. :yes::yes: Moc hezká roládička. +;-)

Chtěla bych napsat něco jako Maris, ale ona už to řekla, tak se jen přidávám. Mirčo, úplně závidím tvé rodince, moc dobře si papají, když mají tak šikovnou maminku. :-K

mirco, mě by zajímalo, jestli se Ti taky někdy něco nepovede / v žádném případě Ti to nepřeji /:-8. Ty máš všechno, ať už je to maso, zelenina nebo koláčky tak úhledné a krásné a že i chutná skvěle, je vidět i na dálku. Jsi fakt neuvěřitelně šikovná. Samozřejmě dávám bodík a škoda, že nejde víc :yes::-))

Moc děkuju za krásné pochvaly:-8.Magdalenka:-),jak ty píšeš praženicu,jsem dřív dělávala taky,ale přišla mi pak roláda taková suchá:-/,tak už teď dělám plněné zeleninou,nebo s omeletou a nebo do zeleniny přimíchám vajíčko syrové a pak zabalím.Je to sice trošku piplačka(náplň má tendence vytékat),ale roláda je pak krásně šťavnatá:-p;-).

Mirka, vyzerá to krásne, oceňujem bodom. Ja zvyknem kuracie rolády piecť v papieri na pečenie - akoby "salónky", pred dopečením papier rozstrihnem, aby sa koža pripiekla. V tom papieri ostáva šťavy tiež veľa. Nenapadlo ma použiť náplň tvojho typu - obyčajne dávam praženicu so šampiňónmi, hrášok, syr, údené mäso a pod. Musím si tvoj spôsob zapamätať.

Mirčo, tak roláda vypadá i chuťově stejně dobře, jako tvoje lákavá a krásná fotka:-*:yes:+2.

Miri, paráda, na roládky jsem taky docela ujetá a ta šťávička je přesně podle mého gusta:-p a bodík je na cestě a 1.:yes:

Tématické fráze:
kuřecí roláda, vykoštování kuřete, kuřecí roláda recept, brokolicová roláda, kuřecí maso, recept kuřecí roláda, kuřeci s brokolicí, pečené kuře s brokolicí, roláda z kuřete, kuřecí roláda plněná brokolicí, kuřecí rolády, kuřecí roládky s brokolicí, recepty na brokolici, masová roláda s brokolicí, recept na kuřecí roládu, kuřecí maso s brokolici, recepty kuřecí roláda, vykošťování kuřecího masa, vykošťování kuřete video, krůtí roláda s brokolicí

Suroviny:
kuře, koření na kuře, hořčice plnotučná, paprikový salám, brokolice, žampióny, smetana, máslo, mouka hladká

Přidat fotografie receptu