Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bienenstich-Včelí píchnutí

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ruzena ruzena

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 660 kJ /
2 309 kcal
Bílkoviny59,72 g
Tuky32,74 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 463 mg
Sůl1,32 g
Sacharidy440,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky ušleháme s moučkovým cukrem a 4 lžícemi teplé vody do pěny. Krok 2: Pak přidáme polohrubou mouku s práškem do pečiva a ušlehaným sněhem z bílků. Krok 3: Opatrně smícháme a dáme na plech vyloženým pečicím papírem nebo vymazaným máslem a posypaným hr. moukou. Krok 4: Povrch hustě posypeme mandlovými lupínky, posypeme 3 pol. lžícemi krystalového cukru a poklademe hoblinkami z másla. Krok 5: Dáme péct asi 25 min při 180 stup. Krok 6: Upečený koláč necháme vychladnout, pak ho prořízneme a plníme krémem: našleháme šlehačku bez cukru a postupně přidáváme pudink bez vaření (dr. Oetker kréme Olé). Krok 7: Naplníme, přiklopíme druhou polovinou a je hotovo.

Zveřejněno 18. 10. 2009

Poznámka autorky ruzena

Recept mám od sestřenice z Německa. Při prokrojení se musí opatrně, protože koláč není moc vysoký, já jsem nejdřív překrojila na půl a každou půlku jsem pak plnila zvlášť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bienenstich-Včelí píchnutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nx5R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bienenstich-Včelí píchnutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nx5R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (38)

senky:Moje babička dělala tento koláč už od války a dělala polevu z MLETYCH mandlí. To vám pak udělá povrch jakoby popíchaný od hmyzu - proto včelí bodnutí !!!

Tak jsem trošku dočítala na Pokecu a tam toto:-O copak tady se dá držet dieta?:-D:-8 Ale vyzkoušet se to prostě musí!:yes:

spagetka:já také neznám původ toho názvu:-))v Německu to měli v každé pekárně :-))ten název jsem jen přeložila a také mi nedává smysl,ale možná,je to tak,že se koláč sní tak rychle,jako vosí píchnutí,jak je dobrej:-D:-D:-Dto je jen můj nápad:-D:-D

rebeka: rebí - ne tenhle název je v Německu tradiční a nikdo neví proč a jak vzniknul, jako u našich některých názvů :-D:-D:-D a v podstatě to je doslovný překlad

to bude dobrota:-p:-p:yes::yes:
jen dumám,proč včelí píchnutí:-?:-? čekala jsem med..a ten tu není:-D

No Růženko a toto mě uniklo, dělám :-p:-p:yes::yes::yes:

Helin:Helin máslo se celé nedává,jen jsem velkou lžící z másla seškrábala takové lupínky a pokládala sem tam na koláč:-))

Ráda bych věděla jestli se na povrch dá máslo celé, nebo jaké množství. A kolik asi těch mandlových lupínků. Děkuji

kaja.f - co já vím, tak se ty mandličky dělají tak, že se rozpustí máslo, med, přidají se mandle a chvilku se to zahřívá, nechá se skoro vychladnout a potom se teprve dává na těsto - pak to je takové víc karamelové :-)

parada, jen vyklopit ten piskot z remosky byla docela honicka :-) a do kremu jsem jeste kapla malinko rumu..ale trochu mi vrta hlavou, jak to v Nemecku delaji, ze maji na povrchu ty mandle jakoby zalite karamelovou polevou..?

Růženko pekla jsem dnes tento koláč,překrojila jsem ho na napůl a šlo to dobře.Je moc dobrý:-pPamatuji si Bienenstich ještě z dob NDR, ale oni tam měli nějaké jiné těsto, tohle je spíš piškot.Ještě k tomu krému, musela jsem přidat mléko protože to bylo šíleně husté.Možná jsem udělala někde chybu, měla jsem šlehačku jen 200 ml, asi to chce 250 ml.Bodík už jsem poslala minule takže už to nejde, ale dala bych i druhý;-);-)

Irrena: máš pravdu v NDR to bylo těsto kynuté jako na mazance:yes:

Výbušna, kup si pilku na dort ;-) http://www.fortel-katalog.cz/pilka-na-dort.htm Mívají v hypermarketech nebo v domácích potřebách. Já mám zn. Fackelmann (stála něco kolem 80,- Kč), třeba jí dostanš i v Mnichově

Vybusna,udělej to jako já,přepůlila jsem koláč na půl a pak to chce dlouhý nůž a jde to dobře prokrojit:-)):-))neboj se,to se určitě povede a držím palce:yes::-))je to vidět i na fotkách:-))

ja som debil...ja som nepochopila ze ten korpus sa prerezuva ako napr. korpus na tortu. ja stale na to hladim a nejdem pochopit,ako je mozne ze tie mandlove lupienky su na povrchu, mala som v hlave uplne iny technologicky postup pri plneni:-8. no...ako sa poznam...tak na zaciatku budem krajat pekne stredom a na konci budem ma noz na uplnom spodku, resp. na samom vrchu...jedine co by mi mohlo ulahcit je to, ze by som si to ozaj ako radite prerezala na polovicu, mozno by som ten rez zvladla

Spuname,jsem ráda,že se zadařilo:yes:mě se to stalo už několikrát,že jsem měla těsto pěkný a někdy bylo takhle nízký,nevím,čím to je,ale stejně nám chutnal:-))Irrenko máš pravdu,v NDR jsme ho taky kupovali:-))a já ten recept mám z Německa,ale severní Porýní Westfálsko,takže je vidět,že ho pečou v celém Německu:-))

Tématické fráze:
fackelman, včelí bodnutí recept, vosi pichnuti, koláč včelí bodnutí, moučník včelí bodnutí, včelí žahnutí, recept včelí bodnutí, pilka na dort, pudink bez vaření, recept na včelí bodnutí, fackelmann sáček na pečivo, dort bienenstich, řezy včelí bodnutí, binenstich, koláč bienenstich, včelí řezy, včelí bodnutí, pilka na dorty, včelí bodnutí koláč, dort včelí bodnutí

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, mouka polohrubá, voda, prášek do pečiva, lupínky mandlové, máslo, cukr, šlehačka, pudink bez vaření

Přidat fotografie receptu