Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené kuře po Toskánsku

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bara.it bara.it

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 281 kJ /
784 kcal
Bílkoviny46,22 g
Tuky32,24 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 399 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy75,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vetsi misky dame vejce, rozkvrdlame, pridame sul, pepr, cili papricky a nasekany rozmaryn. Krok 2: Omyte kure naporcujeme asi na 10 dilu a vlozime do vajecne hmoty. Nechame alespon 30 minut nalozene. Krok 3: Pote vyndame jednotlive dily kurete, okapeme prebytecne vejce zpet do misy. Krok 4: K vejcim pridame asi 100 gr mouky a utvorime testicko, ktere je hustejsi nez na palacinky.
(Mnozstvi mouky je orientacni, zalezi na velikosti vajec a na suchosti ci vlhkosti mouky). Krok 5: Kure "obalime" v testicku (muzeme si pomahat i lzickou) a smazime v horkem oleji do ruzova. Dle chuti prisolime.

Zveřejněno 19. 10. 2009

Poznámka autorky bara.it

Ja jsem na zaver kure jiz nesolila. Nechala jsem ho nalezene trochu dele nez pul hodiny a sul do kure pronikla a navic i testicko je jiz slane. Je ale pravda, ze my doma moc nesolime.

Obalovani v testicku je v Toskansku dost rozsirene. Moc dobry je i smazeny kralik, ci smazena zelenina. Ve Florencii rikaji, ze smazena je dobra i podrazka od bot. A neco na tom asi bude.

Recept mam z knihy Hostince Florencie a Chiantske oblasti

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené kuře po Toskánsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nx5l

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené kuře po Toskánsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nx5l

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Diky vsem za komentare a bodiky.:-K

Barčo, za voňavý recept posílám osmý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

Rebeko urcite jo.:-K Jen pozor, aby testicko nebylo moc ridke, to by mohlo ve fritaku delat neplechu.:-)

šlo by to smažit ve friťáku:-?

Teda Barunko, ty ses tak krásně rozjela! Máš to fakt hezké a já bych si hned vzala, kdyby to šlo:-(;-):yes:

Mirco ja jsem pouzila 2 vetvicky asi 15 cm jak rikas ty koncove a nasekala jsem jen ty zelene jehlicky:-K

Rozmarýn mám, kuře v těstíčku dělávám také, takže určitě vyzkouším a za nápad dávám bodík:yes:6.

Báro:-)smažení v těstíčku mám moc ráda a tak brzy vyzkouším i tvou verzi:-p.Jen jestli smím-nejsou 2 větvičky rozmarýnu na kuře hodně?Pěstuji si ho doma na zahradě a tak vím jakou sílu dokáže při tepelné úpravě vyvinout;-).Ale ona asi není větvička jako větvička,viď;-):-D.Ty asi myslíš jen ty koncové špičky,kdežto já o trošku delší;-).Báro:-)smím si jeden kousek vzít?Víš,jen tak na chuť:-p:-8.Posílám boďku a receptík brzy zrealizuji:-).

Báro, senzační, ale počkám, až mi povyroste rozmarýn-už se chytil,já si ho přivezla z Řecka a ten má teda grády panečku:-!Dávám ti boda už teď, chuť si dovedu lehce představit.:yes:

no to je super!!!:-p:yes:

baro, moc hezký recept:yes:, zase trochu jiná, zajímavá úprava. Máš to i moc hezky nafocené, dávám si do oblíbených a Tobě bodík :yes::-))

I zelenina se tak da pripravovat, ja jen do ni nedavam rozmaryn, aby neprehlusil chut nejakych moc nevyraznych druhu a pridavam trochu bublinkove vody. Nedavno jsem smazila cukety v testicku uplne bez vajec (teda jen mouka a bublinkova voda) a musim rict, ze to fakt nemelo chybu - byly hodne jemne a delikatni.:-K
Na minestrone recept klidne pridej, ja kdyz delam minestrone tak do nej "nahazim" vsechnu zeleninu, kterou doma najdu a nebo koupim zeleninu jiz zmrazenou a pripravenou. Takze vlastne zadny specialni recept nemam.:-)

Jejda, to je hezké :-p. Mám ráda takové jednoduché a přitom výborné recepty. Myslím, že podobným způsobem jsem viděla Jamieho Olivera připravovat zeleninu.
Báro, chtěla jsem přidat recept na minestrone, ale raději počkám, jestli nevložíš originál, to bych se pak ráda inspirovala...:-)

Tématické fráze:
smazene kure, kuře ve fritáku, kuřecí maso po toskánsku, kuře smažené, smazeny kure, kuřecí po toskánsku, kuřecí prsa po toskánsku, maso po toskánsku, smažené kuře v těstíčku, po toskánsku, jak připravit kuře, smažený králík, testicko bez vajec, recept smažené kuře, toskánské maso, kuře po tokánsku, celé smažené kuře, králík po toskáňsku, smaženy drubez, smažené kuře se zeleninou

Suroviny:
kuře, vejce, mouka hladká, rozmarýn, sůl, pepř, chilli paprika čerstvá

Přidat fotografie receptu