Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bůčková kapsa

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie29 098 kJ /
6 955 kcal
Bílkoviny336,50 g
Tuky622,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,15 g
Sodík 3,75 g
Sůl8,00 g
Sacharidy1,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plát bůčku zredukujeme cca o 30-40dkg a vzniklé ořezy, které použijeme na mletou směs, nakrájíme na plátky, osolíme, přidáme sůl, pepř, drcený kmín, majoránku, promícháme a dáme do ledničky. Krok 2: Oloupaný a prolisovaný česnek rozetřeme se solí a vzniklou směs vetřeme do plátu bůčku a uložíme do lednice na 24 hodin k prozrání. Krok 3: Naložené ořezy najemno pomeleme, přidáme vajíčko a promícháme. Lázeňskou šunku a měkký salám nakrájíme na 1cm kostičky a důkladně promícháme s masovou směsí. Krok 4: V plátu bůčku vytvoříme kapsu, kterou naplníme mletou směsí a sepneme jehlami. Krok 5: Pekáč vyložíme slaninou, přidáme na céčka nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Kapsu do pekáče položíme kůží dolů, mírně podlejeme a vložíme do rozpálené trouby. Po hodině pečení kapsu otočíme, kůži nařízneme a za občasného polévání a podlévání pečeme ještě cca 1,5 hodiny.

Zveřejněno 25. 10. 2009

Poznámka autora Jenda1

Jako přílohu jsem chtěl připravit hlávkové zelí, jenže v příborském Penny (naší jedničce???) zelí nebylo, tak jsem koupil kapustu. Standardně, co v Penny mají, jsou dlouhé fronty u pokladen.

Jako přílohy se nabízí různé kombinace. Dnes s vařeným bramborem a dušenou kapustou. Tuto kapsu lze použít i ve studené kuchyni.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůčková kapsa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lx5l

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůčková kapsa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lx5l

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Jeníčku, jsi prostě nejlepší, ozdoba přístřeší a hlavně kuchyně. Ať se Ti daří jako dosud.Jitka

Děkuji za komentáře a bodíky;-).
Co se do postupu nevešlo: od řezníka doneseme bůček bez kosti většinou nedefinovatelného tvaru. Kosodélník, mnohoúhelník a tyto různé tvary dostaneme do podoby obdélníku (nebo čtverce) tím, že bůček ořežeme do požadovaného tvaru a ořezy ... viz postup;-);-).

ahoj Jenule jestli to tak pujde dál tak mě muj chlopek za chvíli vymění za tebe .Takový kuchář je prý lepší než baba ,takže vyhráváš ty aj ten buček.Posílám bodík a nerob mě takové chutě když v lednici máme prázdno Zdrávím mistře kuchaři;-):-p:-))

Nádhera:-O:yes::-p:-p:-p

tak toto je moc pěkné, dělám také, jen jak ostatní "pode mnou" v diskuzi, také nemohu, ale manžel ano ;-)

samé krásné potraviny, ale ani já bych bohužel nemohl, je to pro mě také moc "mastné", a pak ty následky :-D:-D Moc pěkný receptík :yes: a tak mi zbývá jen "slinit" :-D:-D

Pro mne také hodně kalorické, ale nevím nevím, jestli bych odolala, kdyby se toto jídlo objevilo přede mnou na stole :-D Už teď tu polykám sliny, protože vím, že by mi to určitě chutnalo.:yes::yes:+7.

Dostala jsem akorát hlad jak na tu dobrotu koukám.Posílám bodík:-p;-):yes:

pěkné, ale pro mě absolutně (vzhledem k tučnosti) nestravitelné :-(;-)

Jendo:-)taky dělám-takže boďka č.5 je tvá;-).No a fotečky,ty jsou za :yes:.

Jendo, ty zkrátka víš co je ta pravá dieta. +bodík

Jendo, jsi prostě profík, kterého nemožno napodobit - tedy alespoň z mé strany...:-8 Už u toho slůvka "zredukujeme" a následného "ořezy" jsem začala tápat...:-O :-D I tak si recept uložím a budu ho dál zkoumat, třeba se mi s přibývajícími zkušenostmi stane realizovatelnějším... Ovšem vypadá tak báječně, že za pátrání rozhodně stojí :-K.

Někdy není co dodat;-):yes::yes::yes::yes:

jj hned jsem si to myslela :-K

Maris, použil jsem Pragandu, maso je barevnější:-).

Také dělám plněný bůček i se zelím a bram.špalíčky nebo bram.kaší je to hřích takto se cpát,ale je to mňamka tak proč ne ,když to chutná.

Jendo, vypadá to skvostně, asi jsi použil řeznickou sůl, že to má takovou krásnou barvičku, ne ? Zahajuji bodování :yes::-))

Pane,vachmajstr voni jsou machr, Vaše první foto mne uvedlo v úžas, super povedená fotka a super nazdobený talíř.:-O:-O:-O

Tématické fráze:
bůčková kapsa, recept buckova kapsa s nadivkou, plněná bůčková roláda kapsa, plnena buckova kapsa, kapsa z bucku, plněná kapsa z bůčku, masova kapsa, bůčková kapsa recept, bučková roláda plněná zelím, bůčkovákapsa, bučkova, buckova kapsa s mletym masem, recept bůčková kapsa, búčkové nádivky, búčková kapsa recepty, bůčková plněná kapsa, nádivka do bůčkové kapsy, nádivka do buckove kapsy masova, recept na bůčkovou kapsu, nádivka do bůčkové rolády

Suroviny:
bůček bez kosti, šunka kuřecí prsní zauzená, salám měkký, slanina anglická, slanina gazdovská, česnek, cibule, sůl, kmín celý, kmín drcený, pepř mletý, majoránka, vejce

Přidat fotografie receptu