Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadívaná krůtí prsa

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 980 kJ /
712 kcal
Bílkoviny57,78 g
Tuky52,51 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 764 mg
Sodík 258 mg
Sůl0,56 g
Sacharidy2,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jako první si uděláme nádivku s kterou budeme plnit. Připravíme si mleté maso, přidáme sůl, mletý pepř, malinko nastrouhaného muškátového oříšku, 1 malé vejce, lžíci sladké smetany, promícháme a přidáme drobné kousky jater. Krok 2: Můžeme si ochutit i jiným kořením podle svých zvyklostí. Znovu promícháme. Pokud si budeme mleté maso připravovat sami, tak játra můžeme taky semlít společně s masem. Krok 3: Do krůtího prsa uděláme opatrně dlouhým a ostrým nožem kapsu, snažíme se aby byla co jak možno největší, ale nepřeřízneme maso. Kapsu naplníme nádivkou a otvor uzavřeme dlouhou kovovou jehlou, kdo nemá, tak špejlí nebo párátky. Krok 4: Povrch osolíme, můžeme použít i nějakou směsku koření vhodnou na drůbeží maso, vložíme do pekáčku kde jsme dali trochu oleje, přidáme trošku vody, pekáček přiklopíme nebo přikryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby. Krok 5: Zvolna pečeme, ke konci odstraníme víko, maso občas přeléváme výpekem, dáváme pozor, aby se nám maso moc nevysušilo. Krok 6: Pak maso naporcujeme a podáváme s různě upravenými brambory (já měla šťouchané), na talíř přidáme pod maso trochu výpeku. Po vychladnutí se báječně hodí i na různé studené mísy. Krok 7: Do nádivky mletého masa, můžeme místo jater dát i něco jiného, jako třeba kostičky salámu nebo slaniny, hrášek, žampiony, mrkev.

TIP: Oblíbené nádivky do krůty

Zveřejněno 26. 10. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadívaná krůtí prsa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mOQp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadívaná krůtí prsa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mOQp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Maruško, hezký recept:-p:-p. Játru určitě jen krájet na kousky kvůli mozaice;-). Posílám osmý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

Krásný recept, krůtí maso je bezvadné. Pěkná fotka.:-)):yes:

Vypadá to báječně:yes::-p

Tak toto bych mohl :yes:

Vypadá to moc chutně a fotky opravdu hezké:yes:+7.

:-p:yes:

:-KBodík už letí!!! Pokud koupíme menší krůtu, vždycky řeším, jak upravit vyřezané sušší masíčko z prsou....díky:yes:

moc hezké, pěkná volba "dietnější" nádivky, která krůtí maso obohatí na chuti :yes:

:-8 krůta nikdy nezklame :yes::-p

Tak za tohle ti Merylas bez rozmysleni udeluji bodik. Neco podobneho jsem uz taky delala a bylo to vyborne.:-p Veprove maso doda krutimu masu tu spravnou stavnatost, ktere by samo o sobe nemelo.:-K:yes:

Merylas:-)krůtí maso máme u nás moc rádi a protože dělám podobnou dobrotu,tak ti posílám první a zaslouženou boďku;-).Máš moc chutné a krásné fotečky:-p:yes:.

Tématické fráze:
krůtí prsa, nadívaná kuřecí prsa, krůtí prsa recepty, kruti prso, jak upravit krůtí prsa, nadívané kuřecí prsa, kuřecí prsa nadívaná, krůtí prsa recept, recepty krůtí prsa, jak krájet krůtí prsa, recepty na krůtí prsa, recept krůtí prsa, krůtí prso recept, krůta recepty, recepty z krutiho prsa, nadívaná krůtí kapsa, jak krájet krutí maso, krůtí prso recepty, kureci prsa nadivane, nadívané krutí maso

Suroviny:
prsa krůtí, sůl, pepř mletý, ořech muškátový, koření na kuře, olej, maso mleté mix, játra krůtí, vejce, smetana sladká

Přidat fotografie receptu